Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda her alanda önemli çalışmalar yapan Beşiktaş Belediyesi, online olarak ‘’Meraklı Atölyeleri’’ başlatıyor. Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi’nin çalışmaları kapsamında gerçekleşn ilk atölyede Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Dil konusu işlendi.
Beşiktaş Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi örnek çalışmalara imza atıyor. Kadınların karşılaştıkları şiddet karşısında psikolojik destek alabildikleri; aynı zamanda sosyal haklarını öğrenip atölyeler düzenleyebilecekleri Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi ile Sosyal bir girişim olan ‘’Öğrenme Meraklıları’’ iş birliğiyle düzenlenecek olan Meraklı Atölyeler başlıyor. ‘’Dil Değişir Mi?’’ konulu ilk atölye dün akşam saat 21.00’de gerçekleşti. Pandemi nedeniyle Zoom uygulaması üzerinden düzenlenecek atölye 50 kişiyle sınırlı oldu. E-posta ya da telefonla yapılan olan başvuruların ardından katılımcılara Zoom linki iletildi. Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Dil hakkında önemli bilgilerin verildiği atölye, psikolojik danışman, çift ve aile terapisti Özge Öztürk Birdal eşliğinde gerçekleşti.
“TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNE DAYALI POLİTİKALAR ÖNCELİĞİMİZ”
Toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı iletişim dilinin önemini vurgulayan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat sözlerine şöyle devam etti:
“Kadın ve erkeğin eşit temsil edildiği, rollerin eşit üstlendildiği, karar almasüreçlerinde dengenin gözetildiği toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı politikalargeliştirmek ve kadınlara destek olmak bizim daima önceliğimiz olacak.”
Atölyede gündelik yaşamda dilimizde yer alan cinsiyet üzerinden toplumun ortak belleğindeki varsayımların konuşulması, cinsiyetçi kalıplar üzerine düşünülmesi, sorgulanması ve değişime yönelik çözümlerin tartışılması amaçlandı.