Etiler Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinlerinden 93 yaşındaki Zehra Akbulut resim sergisi açtı. Sergideki eserlerine yoğun ilgi gösterilen sanatçı Zehra Akbulut’un sergisini Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan da ziyaret etti. Beşiktaş Kaymakamlığı’nın Twitter hesabında yapılan paylaşımda sergi ile ilgili aşağıdaki ifadelere yer verildi:
“Kaymakamımız Sn. Önder Bakan, Etiler Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinlerinden Zehra Akbulut hanımefendinin eserlerinin sergilendiği resim sergisini ziyaret etti.”
Zehra Akbulut kimdir?
Güzel Sanatlar Akademisi Dekoratif Sanatlar Yüksek bölümünden 1951 senesinde mezun oldu.
İş hayatına Mensucat Santral’de Desinatris olarak başladı. 7 sene sonra Bozkurt Mensucat fabrikasına girdi ve 11 sene Fotogravür Dairesi Şefi olarak çalıştı. Bu dönemde – 1965 senesinde – Bozkurt Mensucat tarafından kumaş üzerine baskı tekniği olan fotogravür ve filmdruck ile ilgili inceleme araştırma amacıyla Hollanda, Almanya ve İtalya’ya gönderildi. Yaptığı araştırmalar neticesinde o günlerde bu konuda henüz yeni olan rotatif baskı tekniğinin ülkemize gelmesini sağladı.
Son 7 yılı Güney Sanayi fabrikasında Kreatris olarak geti 25 senelik çalışmasını emeklilikle tamamladı. 30 sene emeklilik sürecinde özel nedenlerden sanat ve meslekle ilgilenemedi, uzak kaldı.
2007 yılında Etiler Dinlenme ve Bakımevi’nde yaşamaya başladı. 2008 yılından itibaren bir maarif okulunun kurslarına devam ederek yağlıboya tekniğini öğrendi.
2013 – 2014 yıllarında huzurevi sakinleri için resim kursu açtı. Huzurevi odasında sürekli bir çalışma ile pek çok tabloya imza attı ve Kurum Salonu’nda 3 defa muhtelif sergiler açtı.
2017 yılında Beşiktaş Kültür Merkezi sergi salonunda kapsamlı bir yağlıboya resim sergisi açtı. Bu sergide fotoğraflardan kendi yorumları ile daha önce yapılmış resimlere kendi yorumlarını katarak, etkilendiği herhangi bir görüntüden hayali olarak yeni bir kompozisyon oluşturan resimler sergiledi.
Yeni bir konseptin yaratıcısı
Etiler Huzur Evi’nde açılan yeni sergide yer alan resimler ise bambaşka… Yepyeni bir konsepti sıfırdan şekillendiren, kahve telvesine yeni ve benzersiz bir rol veren, yarattığı renkli ve fantastik öyküleri fincanın içinden dışarı çıkaran bir ‘stil’ ile üretiliş özgün eserler…