KÜLTÜR: FAZIL SAY’DAN UNUTULMAYACAK BİR RESİTAL: YÜRÜYEN KÖŞK

Doğuş Grubu’nun kurucu desteğiyle gerçekleşen 14. Bodrum Müzik Festivali, 5 Ağustos Pazar akşamı, Türkiye’nin uluslararası arenadaki başarılı temsilcisi Fazıl Say’ın vereceği “Yürüyen Köşk” resitali ile Bodrum izleyicisini büyülemeye hazırlanıyor.

Doğuş Grubu kurucu destekçiliğinin yanı sıra, DenizBank’ın desteği, Turkcell’in ana sahne sponsorluğu, Audi ve D-Marin katkılarıyla düzenlenen 14. Bodrum Müzik Festivali, ikinci akşamında, dünyanın dört bir yanında verdiği konserler, olağanüstü başarılara imza atan kayıt çalışmaları, gerçekleştirdiği müzikal işbirlikleri ve besteleriyle tanınan Fazıl Say’ı ağırlayacak.

Sanat Yönetmenliğini Tuğçe Tez’in üstlendiği Bodrum Müzik Festivali’nde müzikseverler ile buluşacak olan Fazıl Say, 5 Ağustos Pazar günü saat 21.00’de D-Marin Turgutreis Turkcell Sahnesi’nde olacak. 25 yılı aşkın süredir klasik müzik dünyasında eşine ender rastlanan bir sanatçı olarak tanımlanan Fazıl Say; ‘Yürüyen Köşk’ resitalinin ilk yarısına Chopin’e özgü bir tür olan “gece müzikleri” Noktürn’lerle başlayacak ve ardından Beethoven’ın en sevdiği sonatı olan Opus 57 “Appassionata” ile devam edecek.

Konserin ikinci yarısında ise Say, solo piyano için bestelediği ‘Kara Toprak op.8’ ve Atatürk’e ithaf ettiği “Opus 72 Yürüyen Köşk” adlı yapıtlarıyla birlikte izleyiciler duygu dolu dakikalar yaşatacak. Tarihe gömülmüş ve çıkarılmayı bekleyen anılara piyanist olarak ustalıklı bir yorum, besteci olarak ise hayat veren Fazıl Say, Yürüyen Köşk adlı yapıtıyla Atatürk’ün Yalova’daki Millet Çiftliği’nde yaşayan çınar ağacı ve köşkün değerli hikâyesini Bodrum Müzik Festivali’ne taşıyor.

Festival, sanatın farklı dallarıyla genişledi

2005 yılından bu yana yapılan ve dünyada bir marinada gerçekleştirilen ilk festival olma özelliği taşıyan Bodrum Müzik Festivali kapsamında bugüne kadar 4 bini aşkın müzisyen 121 konserde 200.000’den fazla müzikseverle buluştu. Türkiye’de bugüne kadar açık havada kurulmuş ikinci en büyük sahneye sahip festivalde yaklaşık 600 kişi görev alıyor.

Festival kapsamında ayrıca Doğuş Grubu’nun; 900’ü aşkın üniversite öğrencisinin çalışmalarına alan yaratan sosyal sorumluluk projesi “Sanata Bi Yer” platformuna ait işlerden bir seçki D-Marin Turgutreis Marina’da sergilenecek.

Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi koleksiyonundan farklı dönemlere ait Bodrum temalı bir fotoğraf seçkisi de yine festival kapsamında The Marmara Bodrum’da 30 Eylül’e kadar sanatseverlerle buluşacak.

Bilet gelirleri Tohum Otizm Vakfı’na

14. Bodrum Müzik Festivali’nin biletleri mobilet.com ve mobilet iOS uygulaması üzerinden alınabiliyor. Tüm bilet gelirleri Tohum Otizm Vakfı ve Bodrum Sağlık Vakfı’na bağışlanan festivalde bu sene Gülsin Onay’ın vereceği konserin bilet gelirleri de Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ne aktarılacak.