AKTÜEL: Dikkat!.. e-Devlet sorgulama sonucunuzu paylaşmayın

Türkiye dün erken saatlerinden itibaren soy ağacı sorgulamayı konuşuyor. e Devlet üzerinden Alt Üst Soy Bilgisi sorgulaması yapanların da yapamayanların da bilmesi gereken çok önemli bir detay var. e-Devlet platform üzerinden turkiye.gov.tr adresinde yayınlanan soyağacı sonuçları büyük bir tehlike de ortaya çıkardı, soyağacı sorgulama sonuçlarını internet üzerinden paylaşanların başı ağrıyabilir. (Sayfamız üzerinden e Devlet linkine tıklayarak alt-üst soy bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz.)

e-Devlet soyağacı uygulamasında sonuçlara ulaşanlar aile geçmişleriyle ilgili detayları çevresiyle paylaşıyor, son günlerin en popüler konularından biri e-Devlet soyağacı sorgulama olarak görülüyor. e-Devlet soyağacını sorgulayanlar ve sonuçları paylaşanlar kendilerini büyük riske atıyor, çünkü e-Devlet soyağacı sonuçları anne kızlık soyadını da içeriyor.

E-DEVLET SOYAĞACI SORGULAMA SİSTEMİ
SONUÇLARI PAYLAŞANLAR DİKKAT! RİSKTESİNİZ…

Soyağacı bilgilerini açık bir şekilde sosyal medyada paylaşan vatandaşlar büyük tehlike altında. Birçok önemli kurumda büyük önem arz eden anne kızlık soyadının açık şekilde paylaşılması kötü niyetli kişilere davetiye çıkarıyor. Güvenliğiniz için soyağacı bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın.

E-DEVLET SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra tek yapmanız gereken nüfus bilgilerinizi güncelleyerek ilgili sekmeye ulaşmak. Bu sekmeye ulaştığınızda öncelikli olarak kendi nüfus bilgilerinizi görüyorsunuz. Burada, ilgili bilgileri kontrol ettikten sonraysa sağ üst köşeden “Belge Oluştur” sekmesine tıklamanız gerekiyor. Kısa yoldan sorgulama sayfasına ulaşmak için arama kısmını da kullanabilirsiniz.

SOY AĞACI ÖĞRENME SIRASI

Alt üst soy ağacı öğrenme talepleri sıraya konuluyor. Yani, e-Devlet alt üst soy ağacı bilgisi sorgulamak için günlük belirli bir kota açıldı, bu kota dolduğu takdirde vatandaşların soy ağacı sorgulama talepleri bir sonraki güne kaydırılıyor.

SOYADI KANUNU ÖNCESİ DİKKAT ÇEKİYOR

1800’lü yıllarda doğanın sağ olarak gösterilmesinin yanı sıra sistem üzerinde aynı yıllarda doğan kişilere soyadı verilmesi de dikkat çekti. Soyadı Kanunu ise 1934 yılında yürürlüğe girmişti.

E-DEVLET SOYAĞACI SORGULAMA SAYISI 8 MİLYONU AŞTI!

E-devlet soyağacı sorgulama hizmeti, çalışmalar nedeniyle bir süre kapalı kalmıştı. 14 Şubat akşamı sistemdeki düzenlemeleri tamamlayan uzmanlar, soyağacı sorgulama ekranını yeniden hizmete açtı. Sistemin dün gece saatlerinde açılmasıyla birlikte bu sabah 07.45’e kadar 8 milyon 141 bin 756 kişinin sorgulama yaptığı açıklandı. Aşağıdaki link üzerinden soyağacı sonuçlarınızı kontrol edebilirsiniz…

E-DEVLET ŞİFRESİ UNUTULURSA NE YAPMAK GEREKİR?

Şifreyi kaybetme, unutma veya çaldırma ve benzeri durumlarda yeni bir şifre için şifre yenileme hizmetinden yararlanabilirsiniz. Bu uygulamayı kullanmak için profilinizde bulunan iletişim bilgilerinden cep telefonu numaranızı ya da hem cep telefonu numaranızı hem de e-postanızı e-Devlet Kapısında doğrulamış olmanız gerekmektedir. Bu işlemlerden herhangi birini yapmadığınız takdirde PTT şube ve Merkezlerinden şahsen yeni bir şifre almanız gerekmektedir. Şifre yenileme hizmetinin detayları için 160 numaralı e-Devlet Kapısı İletişim Merkezinden destek alabilirsiniz. Sözcü