Bugüne kadar 22.000’den fazla çocuğa bilim okuryazarlığı eğitimi verilen Bayer Genç Bilim Elçileri projesine gönüllü öğretmenler de katılarak kartopu etkisi oluşturuyor. İlköğretim çağındaki çocuklara bilim okuryazarlığı kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi’ne, gönüllü üniversite öğrencilerinin yanı sıra gönüllü öğretmenler de dâhil ediliyor. Daha çok çocuğun hayatına bilimle dokunabilmek için öğretmenlerin de yer aldığı projede Bayer ve Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın destekleriyle (TOG), ikinci gönüllü öğretmen buluşmasıgerçekleştirildi. Bursa, Kocaeli, Urfa ve İstanbul’da görev yapan öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde; ekip çalışması, beden dili ve iletişim teknikleri konularında interaktif grup çalışmaları yapıldı. Eğitime katılan ve “Bilim Elçisi” olan öğretmenler, kendi bölgelerindeki meslektaşlarına aktarımlar yaparak kartopu etkisi yaratacaklar.
Bugüne kadar toplam 22.860 çocuğa eğitim verilen projede, gönüllü öğretmenler aracılığıyla 2017 yılı itibariyle 1326 çocuğa ulaşıldı.
Eğitime katılan gönüllü öğretmenlerden Kimya Öğretmeni Taşkın Budak Bilim Elçisi olmaktan dolayı memnuniyetini belirterek, “Pisa (Uluslararası Öğrenci değerlendirme Programı) Timss (Uluslararası Matematik ve Fen eğilimleri araştırması) sonuçları ülkemizde fen ve matematik okuryazarlığının istenilenin çok altında olduğunu gösteriyor. Bayer Genç Bilim Elçileri projesine katılan öğretmenler aracılığıyla günlük yaşamdan seçilen deneyler fenle ilgili temel kavramların anlaşılmasını ve gerçek yaşama aktarılmasını sağlayacak” dedi.
Bayer Türk ve TOG işbirliği ile yedi yıldan bu yana çalışmalarını sürdüren Bayer Genç Bilim Elçileri projesi 2018’de daha çok ilde yerel öğretmen eğitimleri düzenleyerek gönüllü olmak isteyen tüm öğretmenlere ulaşmayı hedefliyor. Başvuru için talepler zeynep.kurna@tog.org.tr adresine iletilebilir. .
Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi Hakkında
Bayer Türk’ün TOG ile birlikte gerçekleştirdiği “Bayer Genç Bilim Elçileri” projesi ilköğretim çağındaki çocukları gelecekte bilim insanı olma yönünde yüreklendirerek Türkiye’de bilimin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.
Üzerinde titizlikle çalışılarak hayata geçirilen Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi’nin iki aşaması bulunuyor. Öncelikle gönüllü üniversite öğrencilerinden oluşan Bilim Elçileri, “Bilim Okuryazarlığı” başlığında formal olmayan eğitim modülleriyle tasarlanmış bir eğitime katılıyor. Ardından ilköğretim çağındaki çocukların bilime ilgi duymalarını ve bilimi sevmelerini sağlamak üzere, ilköğretim okullarında bir dizi etkinliği hayata geçiriyor.
Etkinlik faaliyetleri, haftalık ders saatleri dikkate alınarak okullarda gerçekleştiriliyor. Etkinliklerde çocukların ilgisini çeken ve Bayer’in küresel iş stratejileriyle örtüşen; artan ve yaşlanan dünya nüfusu, artan enerji talebi, artan gıda ve yem ihtiyacı, artan yaşam kalitesi ve azalan kaynaklar gibi dünyanın geleceğini ilgilendiren mega trendlere farkındalık oluşturacak yedi eğlenceli deney yapılıyor.
Bayer Genç Bilim Elçileri projesinin gezici birimi olan “Bilim Tohumları Ekibi” ise Bayer’in Türkiye’deki 60. yıldönümüne özel geliştirilen bir uzantısı olarak 2014 yılında hayata geçirildi. Bilim Tohumları Ekibi, gezici bir eğitim aracı ile yola çıkarak köy köy dolaşıyor ve kırsal yerleşimdeki çocuklar ile buluşuyor. Bugüne kadar yaklaşık 67.000 km kat eden ekip 196 noktada çocuklarla buluştu.
Bayer Hakkında
Bayer, temel olarak sağlık ve tarımla ilgili Yaşam Bilimi alanlarında uzmanlaşmış küresel bir şirkettir. İnsanlığa faydalı olabilmek ve yaşam kalitesini arttırabilmek amacıyla ürün ve hizmetler geliştiren Bayer; aynı zamanda inovasyon, büyüme ve yüksek kazanma gücü ile değer yaratmayı amaçlamaktadır. Sürdürülebilir kalkınma ilkelerine bağlı olan Bayer, kurumsal vatandaş olarak sahip olduğu sosyal ve ahlaki sorumlulukların bilincindedir. 2016 yılı itibarıyla 99,600 çalışana ve 34,9 milyar Avro satış cirosuna sahip olan Bayer’in, yıllık sermaye harcaması 2.2 milyar Avro, Ar-Ge harcaması ise 4.4 milyar Avro düzeyindedir. Daha fazla bilgiye www.bayer.com adresinden ulaşabilirsiniz.