Bilim insanlarından yeni araştırma; yeme şekli sağlığı ve kilo alımını etkiliyor. 60 bin kişinin gözlendiği araştırmaya göre, yavaş yiyenlerin obez olma ihtimali hızlı yiyenlere göre yüzde 42 daha az.
Yemek yeme sırasında beynin, karının doyduğunu algılaması için belli bir süreye ihtiyacı var. Bu nedenle hızlı yemek yiyenler, doyduklarını geç hissettikleri için daha fazla yemek yiyor ve obezite ihtimalini yükseltiyorlar. The Times gazetesinin sağlık muhabiri Kay Lay’in haberine göre 60 bin kişiyi inceleyen araştırmacılar yemeğini yavaş yiyenlerin obez olma ihtimalinin hızlı yiyenlere göre yüzde 42 daha az olduğunu buldu. Orta hızda yemek yiyenlerde ise bu oran yüzde 29’dan daha az.
BMJ Open dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, önerilen çözüm her lokmanın en az 10, tercihen 20 kere çiğnenmesi.
SÖZCÜ