DÜNYA: ABC’den 4 hafta ceza!

ABD Başkanı Donald Trump’ın haberini yapan muhabirin haberinde hata yapılması üzerine ceza verildi. Rusya soruşturması kapsamında savcılıkla işbirliğine giden Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in Trump aleyhine ifade vereceği yönündeki haberi yanlış çıkan ABC News muhabiri Brian Ross’a 4 hafta uzaklaştırma cezası verildi.

Ross, Cuma günü Flynn’in savcılıkla işbirliği yapacağı yönündeki haberlerin ardından, Flynn’in Rus bürokratlarla Trump’tan aldığı talimatla iletişime geçtiği yönünde ifade vereceğini bildirmişti. ABC News’in geçtiği bu haber büyük yankı yaratmış, uluslararası haber ajansları, Ross’un haberini son dakika gelişmesi olarak dünyaya duyurmuştu.

Ancak haberin yayınlamasından birkaç saat sonra Brian Ross, haberini düzelterek Trump’ın Flynn’e talimatı başkan adayıyken değil, başkan seçildikten sonra verdiğini söylemiş, bu da geniş çaplı eleştirilere neden olmuştu.

Bunun üzerine ABC News, haberden dolayı bir özür metni yayınladı ve yapılan hatanın haberin ‘editöryel standartlarda’ doğrulanmamasından kaynaklandığını belirtti. 4 hafta görevden uzaklaştırma cezası alan Ross’a bu süreçte ödeme de yapılmayacağı ifade edildi.

HABERTÜRK