KÜLTÜR: ‘Aile portresi’

Son sekiz yıldır hayvanların temsili çalışmalarının önemli bir parçası olmuş sanatçı; çalışmalarının ilk zamanlarında sadece genel bir hayranlık duygusunun ön planda olduğunu ve temsili olarak “özgürlük” düşüncesi ile onları izlemekte olduğunu belirtiyor. Ufuk Boy, zamanla bu eğilimindeki farkındalığın arttığını ve bu doğrultuda artık izlemenin de ötesinde hayvanları form olarak temsil etmesinin bir ihtiyaç halini aldığını söylüyor. Bu sürecin devamı da bu söylemini doğrulayacak şekilde eserlerinin sadece hayvan biçimlerinin üremesi ile sınırlı tutmayıp doğa ve onunla olan ilişkisini de kavrayabilme biçimlerinin ifadesi haline dönüştürdüğü görülüyor.

Ufuk Boy, insanoğlunun yaşadığı gezegen üzerindeki tutumunu “meydan okumak” olarak değerlendiriyor ve bu meydan okumanın tam da yaşamın diğer biçimlerine saygı duyma ihtiyacını vurgular nitelikte önem kazandığını söylüyor. Bu söylemini de tutumuyla aynı doğrultuda hayvanlara dikkat çekerek, kendisini merkeze koyarak onları temsil etmesiyle destekliyor. Çünkü sanatçı için: “Yaşamın diğer biçimlerine saygı duyma, kendime de anlam ve saygı verme biçimidir.”

Sanatçı yaşadığımız bu gezegeni paylaştığımız diğer formlarla birlikte ailenin bir parçası olarak “animalia” sergisinde, serbest ve sınırsız göçmen kuşları, ölü hayvanları, insan şartlandırmasının kurbanlarını (boğalar) temsil ediyor.

Ufuk Boy’un “Aile Portresi” isimli heykel sergisi 18 Ekim’de Galeri Selvin 2’de açılıyor. Sergi 12 Kasım’a kadar izlenebilir.

GALERİ SELVİN 2
Bebek Arnavutköy Caddesi No:20A, Arnavutköy Beşiktaş

Galeri pazar ve pazartesi günleri hariç 11:00-19:00 saatleri arasında açıktır.

BEŞİKTAŞ KÜLTÜR SANAT