Ev içerisinde oturma odası olarak da kullanılabilen son yılların en fantastik konsepti: Renault Symbioz! Frankfurt’un yıldızı olmaya aday olan Symbioz, geleceğin otomobil ve ev teknolojisini bir araya getiriyor.
Trezor ile birlikte 2016 yılının en iyi konsept otomobili ödülü kazanma başarısı gösteren Renault, günümüz ürün gamında da izlerini gösterdiği devrimsel tasarım dilini gelecek hayalleriye süslemeye devam ediyor.
Trezor’la Paris Otomobil Fuarı‘na damga vuran marka, kapılarını açan Frankfurt Otomobil Fuarı‘na da içerisinde oturma odasını beraberinde getiren Symbioz ile damga vuracak gibi gözüküyor.
Renault’nun 2030 yılı vizyonunu barındıran konseptin kendisiyle uyumlu olan bir evin içerisine dahil olarak oturma odası olarak da kullanılabiliyor olması da bu zamana kadar karşımıza çıkan tüm projeler arasından sıyrılmasına vesile oluyor.
Gücünü arka aks bölümünde konumlandırılmış elektrik motorlarından alan Symbioz’un teknik değerlerine baktığımızda 680 PS güç ve 660 Nm torka sahip olduğunu görüyoruz.
İşlevselliğinin yanında performans olarak da oldukça iddialı olan konsept 0’dan 100’e hızlanmasını yaklaşık altı saniyede tamamlarken, tek seferde 500 kilometreyi aşabilen menzili kat edebiliyor olması da başarılı olarak nitelendirebileceğimiz değerler arasında yer alıyor.
Son yıllarda ortaya koyduğu işlerle tasarım bazında sınıf atlayan Renault ekibinin Symbioz’da bunu işlevsellikle buluşturduğunu net bir şekilde görebiliyoruz.
Konseptin ön bölümüne baktığımızda C formlu LED farların tampona kadar indirgendiği görülürken elmas formlu Renault logosunun ışıklandırılması da oldukça hoş bir görüntünün yakalanmasında büyük rol üstleniyor. Ön bölüme göre arkası daha sakin hatlarla bezenen konseptin yukarı doğru açılan cam tavanlarıysa Trezor’un tavan yapısında olduğu gibi fark yaratmayı başarıyor.
Kokpitinde hareket ettirilebilen ve döndürülebilen koltukların kullanıldığı Symbioz’un direksiyonuysa günümüz standartlarından oldukça farklı. Renault standının favori modellerinden birisi olması beklenen Symbioz’un yakın gelecekteki modellere de ışık tutması bekleniyor.
Değer tablosunun dikkat çeken bir diğer tarafıysa konseptin üzerinde bulunan 72 kWh’lık bataryanın sadece 20 dakikada yüzde 80 dolu hale gelebiliyor olması.
LOG