Koleksiyon’un yeni nesil ofisleri Amerika’da görücüye çıktı. Koleksiyon, yeni nesil çalışma alışkanlıklarından ilham alarak yarattığı ‘Self-Organised Workplace/Kendini Kurgulayan Çalışma Alanı’ konseptini, Amerika’nın Şikago şehrinde uluslararası ofis sektörünün en önemli fuarlarından NeoCon’da tanıttı. ‘Self-Organised Workplace’, sektörün uluslararası temsilcilerinden tam not alırken; serinin modüler oturma sistemi Calder, fuarın en beğenilenler listesine girerek MetropolisLIKES Ödülü’nü, açık ofisler ve ortak alanlar için geliştirilmiş oturma ve çalışma ünitesi olan Boccaporto ise HiP Ödülü’nü almaya hak kazandı.
Koleksiyon yeni düşünce, yeni tasarım ve yaşadığımız çağın dilini anlamaya yönelik yaklaşımlardan yola çıkarak hayata geçirdiği ‘Self-Organised Workplace/Kendini Kurgulayan Çalışma Alanı’ temasını, uluslararası mimar, tasarımcı ve markaları her yıl Amerika’da buluşturan NeoCon’da görücüye çıkardı. Şikago’da 12-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen ve uluslararası ofis sektörünün en önemli fuarlarından kabul edilen NeoCon’a Koleksiyon bu yıl 3’üncü kez katıldı.
Koleksiyon üç farklı puf ünitesinden oluşan Studio Kairos tasarımı Calder, NeoCon 2017’ye damgasını vurarak, fuarın en beğenilen tasarımlarının ödüllendirildiği MetropolisLIKES listesinde yer aldı. Açık ofisler ve ortak alanlar için geliştirilmiş oturma ve çalışma ünitesi olan Metrica tasarımı Boccaporto, Interior Design dergisinin düzenlediği HiP Ödülleri’nde en iyi çalışma alanı seçilerek, ödüle layık görüldü. Koleksiyon, önceki yıllarda da Koray Malhan imzalı tasarımlar Oblivion yaşam ve çalışma alanı sistemi ve Ikaros kanepe ile MetropolisLIKES ödülünü almaya hak kazanmıştı.
Bir çağı anlama gayreti
‘Self-Organised Workplace, Kuzey Amerika’nın tasarım alanındaki en önemli fuarlarından biri olan NeoCon’da Koleksiyon Tasarım ve Marka Direktörü Koray Malhan’ın sunumuyla sektöre tanıtıldı. Ayrıca düzenlenen showroom turlarıyla sektörün uluslararası temsilcilerine ve mimarlara temayı deneyimleme imkanı sunuldu. İş yapış süreçlerinde yaratıcılığı ve verimi artıran, ekip ruhunu besleyen fonksiyonel alanlara duyulan ihtiyaçla ortaya çıkan ‘Self-Organised Workplace/Kendini Kurgulayan Çalışma Alanı’ ‘sadece mobilya yapma’ anlayışının ötesinde, tasarımı ve tasarım disiplininin farklı disiplinlerle etkileşiminden doğan bir konsept.
Geleceğin çalışma anlayışı
Seride tüm ürünler tek başına geleceğin ofis anlayışını ortaya koyarken, birlikte kurgulanma biçimlerine göre yeni düzenlemelere de imkan sağlıyor. Üç farklı puf ünitesinden oluşan Calder, 40’ın üzerinde farklı kombinasyonun yaratılmasına ve zaman içinde değiştirilmesine izin veriyor. Boccaporto, ses geçirmeyen özel dış yüzeyi sayesinde ortak çalışma alanlarında ihtiyaç duyulan bireysel konsantrasyonun güçlendirilmesini sağlıyor. Koleksiyon Marka ve Tasarım Direktörü Koray Malhan tasarımı olan ve NeoCon 2016’da fuarın en çok beğeni toplayan tasarımlarının ödüllendirildiği MetropolisLIKES listesinde yer alan Oblivion, mekan içinde mekan yaratan bir sistem olarak öne çıkıyor. Farklı mekanlar için alternatif avantajlar sağlayan ve modüler bir bölücü panel sistem olarak verimli bir çalışma alanı sunan Oblivion, ofis planında yaratıcı boşluklara izin vererek yeni iş kültürünün beklentilerini karşılamayı hedefleyen esnek alanlar yaratıyor. Farklılıkların yarattığı bütünlük üzerinden gidildiğinde bir malzeme ile temelinde basit, fakat dinginliğinde içgörüye sahip olan Oblivion’un yaratım süreci üretimle birlikte son bulmuyor. Son kullanıcısına kadar sürece dahil olan herkesin ortaklaşa tasarladığı alanları öngören Oblivion, kullanıcısını aktif bir katılımcı olarak tasarım sürecine dahil ediyor. Tasarım, çalışma alanlarındaki kalabalığı mekanın merkezinden kaydırıyor, bireysel alanlar ve iş dışı faaliyetler için yeni alanlar açıyor. Ayrıca alternatif çalışma ve toplanma işlevi görebilecek ortak alanlar da yaratıyor. Bu alanlar, ofis düzenlemesinde tekrar eden masaların yarattığı ağırlığı azaltmayı sağlıyor. Oblivion; sosyalleşme, dinlenme ve uyku modelleriyle kullanıcısına hem çalışma hem de alternatif yaşam alanları yaratıyor.
Her ihtiyaca uygun çözümler
‘Self-Organised Workplace’te yer alan Poema, plansız gelişen toplantılar veya yaratıcı ekip çalışmaları için ideal bir tasarıma sahip. Poema, modüler yapıdaki koltuk ve bitki ünitesi ile çok sayıda farklı kompozisyona izin vererek, kullanıcısına açık bir sistem sağlıyor ve zaman içinde değişen ihtiyaçlara uygun çözümler sunuyor. Serinin bir diğer ürünü olan puf ve koltuk olarak kullanılabilen Solis, birden çok ünitenin bir araya getirilerek çok çeşitli kompozisyonlar yaratılmasına olanak tanıyor. Studio Kairos tasarımı olan ve depolama sistemi olarak seride yer alan Vis ise kurulum sırasında her bir kiriş kesitinin yönü, kişinin kararına göre değiştirilebiliyor. Vis bu özelliğiyle yeni nesil ofislerde kullanım kolaylığı ile ön plana çıkıyor.
Amerika’da 3 yılda yüzde 50 büyüme
Yurtiçinde 12, yurtdışında 30 mağazasında, tasarımdan vazgeçemeyenlerin markası olarak hizmet veren Koleksiyon, yurtdışındaki iddiasını sürdürüyor. ABD’de Şikago, Dallas ve New York olmak üzere üç mağazası bulunan Koleksiyon, ABD’de yüzde 50 büyüdü. 3 yıl içerisinde ABD’de 10 milyon TL cironun üzerine çıkmayı hedefleyen Koleksiyon, farklı ülkelerdeki yeni mağaza açılışlarının yanısıra katıldığı önemli fuarlarla da çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.