Beşiktaş Kültür Sanat’ta bu haftada birbirinden güzel etkinlikler yer alıyor. Sanat severlerin ilgiyle takip edecekleri etkinlik programı:
“Engelli Çocuklar İçin Serbest Konulu Resim Yarışması Sergisi” 7-31 Ocak 2017 tarihlerinde Beşiktaş Çağdaş’ta…
Cep telefonu olmadan yaşayamayanlar, telefonsuz bir hayatın hayalini bile kuramayanlar işte sizin bizim hepimizin eğlenceli bol kahkahalı öyküsü “Aleksandır Telefonu Kaldır” başlıyor.
Geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl da Edinburgh Festival Fringe’e katılan Hayal Perdesi, izleyiciye ödüllü Makedon yönetmen Aleksandar Popovski’nin yenilikçi rejisiyle Sven Jonke’nin çağdaş sahne tasarımını birleştiren, alışılmışın dışında bir Üç Kız Kardeş sunuyor.
Lezzetli bir aile komedisi…
Dünya çapında ün kazanmış Usta yazar Ray Cooney’nin kaleme aldığı ve Haldun Dormen’in çevirisini yaptığı oyun, ustaca kurgulanmış ve kahkaha garantisi veriyor.
Çağdaş yüzyılın yeniden yorumlanma ihtiyacıyla karşı kalan sembollerin, kendini anlamlandırma şekliyle bir Khora’sı vardır. Derrida’nın kendi ifadesiyle, “Khora ne duyumsanabilir ne de kavranabilir olandır; üçüncü bir türe aittir”. Bu durumda bize göre üçüncü tür, kültürel imgeler ve Anadolu arasındaki mevcut olan sembollerin ritüelistik yansımalarıdır. Bu yansımalar, beşikler, nazarlıklar, çömlekler, bohçalar, keçi sürülerinin çan sesleri, şabalama, halaylar, Bozlak ağıtları, çeşitli kültürel referanslar ve seyirlik halk tiyatrolarını yeniden hatırlatmaktır. Necmi Karkın için “Khora’dan Anadolu’ya” sergisinin önemi; Khora’nın duyumsamaya bağlı estetik ihtiyacını, Anadolu’dan karşılamaya ve düşünmeye davet etmesidir. Ve Anadolu Khora’nın kaderinde yazılı olan nadir bir coğrafyadır.
Sergi, Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde 20-26 Ocak 2017 tarihlerinde gezilebilir.
Fransız bir karı-koca (Philippe – Helene) ve iki arkadaşının (Haik – Foster) hafta sonları düzenli olarak yaptıkları bu kampta başlarına gelen talihsiz bir olaya ve bu olayın doğurduğu sonuçlara tanık olmak, adaletin tam olarak tecelli edemediği coğrafyalarda kendi adaletlerini sağlamaya çalışan bu dört arkadaşın çırpınışına ve kapkara komedilerine şahitlik etmek istiyorsanız bu oyunu kaçırmayın…
Bir “Yaşar yaşamaz” hikâyesi…
Eve Ensler tarafından kaleme alınan bu oyun, mülteci kampında yaşayan insanların ve yaşanan hayatın, kadınların gözünden anlatılmasıdır.
Can Yücel’i yaşam öyküsü olarak uyarlanmış şiirleriyle anarken, Türkiye’nin son 40 yılına da Can Yücel’in gözünden bir bakış atacaksınız.