GÜNDEM: “Polisimiz felaketi önledi”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: “Terör saldırısını kınıyor; büyük bir faciayı önleyen şehit polisimize ve hayatını kaybeden katibimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu hain saldırılar, güvenlik güçlerimizin kararlılığını, miletimizin birlik ve beraberliğini daha da pekiştirmektedir” diye düşüncelerini aktardı.

POLİSİMİZ FELAKETİ ÖNLEDİ

Başbakan Binali Yıldırım: “Saldırıda, canını hiç düşünmeden feda ederek şehit olan kahraman polisimiz Fethi Sekin çok daha büyük bir felaketin yaşanmasını engellemiştir. Ülkemiz; birlik, beraberlik ve kesin bir inançla bu zor günleri atlatacaktır. Şehit düşen polis memurumuz ve adliye görevlimize Allah’tan rahmet; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Ülkemizin her kenti, insanlarımız terörle yüz yüze. Türkiye bunu hak etmiyor. İzmir’deki şehitlerimize rahmet, yaralılara şifa diliyorum.”

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak: “Çok büyük bir kıyım hedeflendiği anlaşılıyor. Facia olacak bir hadiseyi önleyen şehit polisimize, çalışma arkadaşlarına minnetlerimizi, şükranlarımızı ifade ediyorum.”

 

Polis Fethi Sekin, kurşun yağarken aracın arkasındaki teröristin yakınına kadar gitti.

Teröristleri vuran polis Sekin, mermisi bitince yolun karşısına koştu.

Polis Fethi Sekin, diğer teröristin açtığı ateşle şehit oldu.