EMLAK: Sanayi siteleri şehir dışına taşınıyor

TOKİ, İstanbul’un en işlek bölgelerinde yer alan sanayi sitelerini şehir dışına taşımaya hazırlanıyor. Çalışma Keresteciler Sitesi ile başlayacak.

İstanbul’daki yapı ve trafik yoğunluğuna çözüm için kent içine sıkışmış sanayi siteleri kaldırılması planlanıyor. Başbakanlığa bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında, konut alanlarının yanı sıra sanayi sitelerini de dönüşüm içinde değerlendirmeye başladı.

ÇALIŞANLAR İÇİN KONUT YAPILACAK

Bu kapsamda, şehir merkezlerinde kalan ve kent estetiğini bozan sanayi sitelerinin dönüşümü için harekete geçildi. Yapılacak çalışmayla, kent merkezleri önemli yer kaplayan sanayi sitelerinden arındırılacak. Sanayi siteleri de kent dışındaki daha geniş alanlara taşınacak. Kent içine sıkışmış olan sanayiciler de daha yeni ve ferah dükkânlarda iş yapma fırsatı bulacak. Dükkânlarını genişletme imkânına da kavuşacaklar. Sanayi sitelerinin etrafına, çalışanlar için konut alanları yapılacak. Böylece, sanayi siteleriyle birlikte büyük bir nüfus da kent dışında belli bölgelerde toplanacak. İşe gidiş gelişler dolayısıyla kent içinde trafik yoğunluğu bu sayede azaltılacak.

HABERİN DEVAMI VE KAYNAK: http://emlak.haber7.com/emlak/haber/2219170-toki-sanayi-sitelerini-sehir-disina-tasiyacak