Sonbahar ve kış aylarında sık görülen grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini güçlendiren meyve ve sebzelerden destek almak büyük önem taşıyor. Şifayı çoktan kapanların da yapması gereken yine iyileşmeyi hızlandıran gıdalara sarılmak.
GRİPSENİZ ÇORBALARINIZA SARIMSAK EKLEYİN, PANCAR SUYU İLE ENERJİ TOPLAYIN: Pancar suyu, içeriğinde bulunan nitrat ile kan akışının düzenlenmesine ve hücrelerin oksijen alışına destek oluyor. Özellikle grip ya da soğuk algınlığı yaşayanların sıklıkla şikayet ettiği kas kasılmalarını önlemede yardımcı oluyor. Bu sayede kas ağrılarının önüne geçiyor. Hastalık evresinde günde 2 bardak pancar suyu içmeniz kendinizi daha enerjik hissetmenizi sağlıyor.
KIRMIZIN ETİN YANINDA BOL LİMONLU SALATA, BALIK TÜKETMELİ, YİYECEKLERİNİZİ LİMONLAYIN, BAHARATLARI HARMANLAYIN:
2 yemek kaşığı fesleğen.
2 yemek kaşığı karabiber.
1 yemek kaşığı kekik.
1 yemek kaşığı nane.
1 çay kaşığı toz zencefil.
1 tatlı kaşığı kimyon.
1 tatlı kaşığı acı pul biber.
Yapılışı: Çukur bir kapta baharatları harmanlayıp salatalarınıza ve yoğurdunuza serpin.