SİYASET: “Eğitim sistemi çuvallamış durumda”

CHP’li Milletvekili Gürsel Tekin, yeni eğitim öğretim yılına ilişkin yaptığı açıklamasında her veriye göre dibe çöken bir sistemin olduğunu ve bu yargıya MEB’in kendi verilerinden ulaştıklarını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 2016-2017 eğitim öğretim yılı açılışına ilişkin birtakım değerlendirmelerde bulundu.

Yaklaşık 19 milyon çocuğun ter döktüğü okullarda verilecek eğitim için ‘dibe vurmuş durumda’ değerlendirmesi yapan Tekin, bu yargıya bizzat Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendi verilerinden ulaştığını belirtti.

‘HER VERİYE GÖRE ÇUVALLAMIŞ BİR EĞİTİM SİSTEMİ’
Tekin açıklamasında, “Milli Eğitim’in kendi verileriyle söylüyorum, Hem ulusal hem uluslararası veriler beni doğruluyor: OECD verilerine göre eğitim sistemimiz dibe vurmuş durumda. Her veriye göre çuvallamış bir eğitim sistemi var karşımızda. Bu verileri ben söylemiyorum, devletin kendi verileriyle konuşuyorum” dedi.

‘BUNUN TEMEL NEDENİ SİYASİ İRADENİN BECERİKSİZLİĞİDİR’
Gürsel Tekin şöyle devam etti:

“Bunun temel nedeni siyasi iradenin beceriksizliğidir. İktidarları döneminde 5 ayrı bakan beş ayrı telden çalarsa ortaya böyle kaos çıkar. Çocukların geleceğiyle kobay gibi oynarsanız ortaya ucube bir sistem çıkar. Her Bakan aklına estiği gibi reform yaparsa olacağı budur.

‘EĞİTİM SİSTEMİNİ ÇORBAYA ÇEVİRDİLER’
Eğitim sistemini çorbaya çevirdiler. Şimdi de bakın okulların açılmasına bir hafta kala 11 bin öğretmeni açığa almaya kalkıyorlar. Tunceli’de bu hatadan partimiz ve milletvekilimizin çabaları sonucu dönüldü. Tüm ülkede haksız hukuksuz öğretmen açığa almaya derhal son verilmeli. Suçu varsa mahkemeler ne güne duruyor. Sonra bekleyip, okullar açılmasına bir hafta kala bu çocukları öğretmenlerinden ayırmanın mantığı nedir? Amaç nedir?

‘ORTADA BAŞARI VAR MI?’
Sayın Bakan Mehmet Şimşek’in eğitime bütçeden ayrılan para OECD ortalamasını yakaladı” sözlerini eleştiren Tekin ayrlan paraların nereye harcandığı konusunda kesin cevabın verilmediğine işaret etti.

‘BU EĞİTİM SİSTEMİYLE ÇOCUKLARIMIZIN DÜNYAYLA REKABET ETMESİ MÜMKÜN DEĞİL’
Tekin ‘O halde bu paraları akılcı bir şekilde kullanmanın yollarını bulmalıyız. Arkadaşlarımızın verdiği onlarca önerge var. Biz eğitim konusunda her türlü işbirliğine açığız, yeter ki çocuklarımızın geleceği tek hedef olsun. Nüfusumuzun yarısı 30 yaşının altında diye övünüyoruz. 3 çocuk diye her tarafta bağırıyorsunuz, İyi güzel de bu çocukları doğru dürüst okutmadıktan sonra bir anlamı olmayacaktır?” dedi.

Eski bir bakanın dediği gibi çocuklarımızı dünyaya maraba yapmaksa amaç, o başka. Çünkü bu eğitim sistemiyle çocuklarımızın dünya ile rekabet etmesi mümkün değildir.

Bu gerçeğin görülmesi ve eğitim meselesine bu çerçeveden bakılması gerekmektedir.” kaynak: http://www.cagdasses.com/siyaset/51302/chpli-tekin-egitim-sistemi-cuvallamis-durumda