İstanbul’un küçükbaş kurbanlık ihtiyacının yüzde 90’nını karşılayan Trakya’dan İstanbul’a hayvan sevkıyatı devam ediyor.
İstanbul’un küçükbaş kurbanlık ihtiyacının yüzde 90’nını karşılayan Trakya’dan İstanbul’a hayvan sevkıyatı devam ediyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca ‘hastalıklardan ari bölge’ ilan edilen ve Türkiye’nin Hollanda’sı olarak nitelendirilen Trakya’da yetişen kurbanlıklar İstanbulluların ilgisini çekiyor.
Trakya’daki ağıllardan kamyon ve tırlara yüklenen kurbanlıklar yaklaşık 4 saatlik yolculuğun ardından alıcılarının karşısına çıkıyor.
Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Oral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sevkıyatın 4. gününde Trakya’dan İstanbul’a yaklaşık 70 bin küçükbaş kurbanlık gönderildiğini söyledi.
Besicilerin kurbanlık hayvanlarını bayrama bir hafta kala İstanbul’a götürmeye başladıklarını belirten Oral, İstanbulluların Trakya’da yetiştirilen hayvanlara daha fazla ilgi gösterdiklerini belirtti.
İstanbul’un kurbanlık ihtiyacının yüzde 90’nının Trakya’dan karşılandığı belirtildi.