FETÖ’cü memura yarım emeklilik. FETÖ’cü memurlar için prim ödeme uygulaması değişti. SGK emeklilik keseneklerini yüzde 50 indirilirken, memuriyetten çıkartılanlar da emekli olamayacak. İşte Sabah’tan Faruk Erdem’in o yazısı: “Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu için görevden uzaklaştırılan, memuriyetten atılan ya da açığa alınan kamu çalışanlarının emeklilik işlemleriyle ilgili yönetmelik geçen hafta ilk kez bu köşede yer almıştı. Buna göre FETÖ’cülerin yıpranmadan yararlanarak erken emekli olmalarının önüne geçildi. Söz konusu uygulamalar ve açığa alınan memurların sigorta kesenekleriyle ilgili ayrıntılar da netleşiyor. Soruşturma geçiren memurlar için idari ve adli karar verilene kadar prim ve yıpranmalarının nasıl uygulanacağını SGK bir duyuruyla açıkladı. Yıpranma kapsamında özellikle Emniyet ve TSK mensupları için her yıl 90 gün veriliyor. Böylece 10 yıl çalışan bir kamu görevlisi için fiili hizmet zammı 2.5 yıl oluyor. Yönetmelik değişikliği bu haktan sadece görev başındakilerin yararlanacağını belirterek böylece, açığa alınanların faydalanamayacağını hükme bağladı.
O YOL KAPATILDI
Açığa alınan veya görevine son verilen kamu personeliyle ilgili yapılacak işlemlerin anlatıldığı duyuruya göre, açığa alınan ve kurumlarınca açık aylığı ödenmeye başlananların, bu aylıklarının ödenmeye başladığı tarihi takip eden aydan itibaren emekli keseneği ve kurum karşılıkları yüzde 50 oranında ödenecek. Böylece memurların ileride emekliliklerini etkileyecek primler yarı yarıya yatırılmış olacak. Fiili hizmet zammından yararlanacak TSK ve Emniyet personeli için de yüzde 50 oranında yararlanma şartı konuldu. Fakat bu personelin yıpranmadan yararlanabilmeleri için mutlaka görev başında olmaları gerekiyor. Dolayısıyla açıkta ya da başka kurumlarda olanlar bu yüzde 50’den de yararlanamayacak.
Açıktakiler için işlemler:
Hizmet cetvelinde görevden uzaklaştırıldığına dair kaydın girilmesi…
Unvan bilgisinde bulunduğu en son unvan kaydının kapatılması, yeni bir kayıt açılması ve bunda unvan oranı seçeneğnin yarım olması…
Personelin görevine son verilmesi halinde işlemin hizmet cetveline işlenmesi ve unvan bilgisinin kapatılması gerekiyor.” Kaynak: Milliyet