AKTÜEL: Acil diye gittiği yerde başından vuruldu

Acil toplantı var çağrısı yapıldı kafasından vuruldu iddiaları gündem oluşturdu.

TEM Daire Başkanı Turgut Aslan sabah kafasından vurulmuş halde bulundu Darbeciler tarafından vurulan Aslan’ın, darbe girişimi olmadan önce “Acil toplantı var” denilerek Jandarma Genel Komutanlığı’na çağrılıp rehin alındığı bilgisi öğrenildi.

DARBE girişiminde istihbarat eksikliği tartışılırken, MİT, emniyet ve askeri istihbarat; Jandarma Genel Komutanlığı, Mamak ve Etimesgut birliklerindeki hareketliliği, cuma gün içinde tespit etti. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve askeri yetkililerle paylaşıldı. Ancak Jandarma’nın “Rutin günlük askeri faaliyetler” cevabı verdiği kaydedildi.

Değerlendirme sürerken, Akıncı 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan jetler havalandı. Genelkurmay’da kontrol sağlayan darbe girişimcileri, daha sonra ‘paralel yapı’nın en güçlü olduğu Jandarma Genel Komutanlığı’nı ele geçirdiler. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın tam karşısında olan Jandarma’da çoğu rütbeli 300 kişiyle kontrol sağlayan darbecilere, havadan da 2 helikopter destek verdi. Merkeze yönelen vatandaşlar ve polise helikopterlerden yaylım ateşi açıldı.

Devamı için