Dünyada milyonlarca kullanıcının indirdiği ve kullandığı programlar bilgisayarların olmazsa olmazı. İşte her bilgisayarda bulunması gereken ve ücretsiz indirilebilen o programlar…
Resize Enable:
Galerimizin ilk karesindeki Resize Enable ile, normalde boyutlandırmayı desteklemeyen program pencerelerini dahi, kenarından tutup boyutlandırabiliyoruz.
K-Lite Codec Pack:
Windows’un medya desteği her gün artıryor. Ama yine de bazı medya türlerini oynatmak için gerekli codec’ler eksik olabiliyor. Mesela MKV türündeki videolar gibi. K-Lite Codec Pack ile bir dakikada eksik olan tüm codec’lere sahip oluyorsunuz.
Speaker Boost:
Speaker Boost ile akıllı cep telefonunuzun sesini en fazla seviyesinin üzerine çıkarabilirsiniz.
Speed Test:
Herhangi bir web sitesine bağımlı olmayan bir hız testi programı, ve ücretsiz. Kısa sürede internetinizin gerçek hızını ölçüyor.
Attack Surface Analyzer:
Attack Surface Analyzer, sisteminizdeki önemli güvenlik açıklarını çok kısa sürede araştırıp buluyor.
ZoomIt:
ZoomIt ile bilgisayarınıza kullanışlı bir yakınlaşma fonksiyonu ekleyebilirsiniz.
BgInfo: İleri seviye kullanıcılar için kullanışlı bir araç. Sistemin önemli bilgilerini gösteriyor ve her zaman masaüstünde görünüyor.
Dexpot: Ücretsiz Dexpot, masaüstünüzü dörde bölüyor.
SMS Backup +: SMS Backup +, SMS ve MMS mesajlarınızı Google hesabınıza yedekliyor.
Classic Shell: Windows 8’in en sinir bozucu taraflarından olan başlat menüsünün eksikliğini, Classic Shell ile giderebilirsiniz. Programı yüklediğinizde, özlediğiniz başlat menüsü geri dönecek.
Foto-Mosaik-Edda: Resimlerinizi mozaikleştirmek elle yapmaya kalkarsanız çok zahmetli olabilir. Foto-Mosaik-Edda ile bunu bir dakikada yapabilirsiniz.
Easy Uninstaller: Easy Uninstaller ile silinmemek için inat eden programları dahi kolaylıkla kaldırabilirsiniz.
SpeedFan: Speedfan, yüklenmesi ve çalışması bir dakikadan az zaman alıyor, ve size işlemci sıcaklığı, gücü ve fan hızını gösteriyor.
Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET): Çabucak kurulan bu program, size uzun süreli koruma sağlıyor. Microsoft’un EMET programı, bazı güvenlik açıklarına gelecek olan saldırılara karşı bilgisayarınızı güçlendiriyor.
Fake Permissions: Sahte izinler programı ile, uygulamaların verilerinizi okumasını engelleyebilirsiniz.
DesktopOK: Ekran kartı sürücüsünü güncellemek veya ekran çözünürlüğünü değiştirmek, masaüstündeki simgelerin yerlerini mahvedebiliyor. DesktopOK ile, mevcut simge konumlarınızı bir dosya olarak saklayabilirsiniz.
Bitdefender 60-Second Virus Scanner: 60 Second Virus Scanner, tıpkı isminin söylediği gibi yalnızca 60 saniyede bilgisayarınızdaki virüsleri buluyor.
Autoruns: PC’nizi en çok yavaşlatan şeylerden biri, başlangıçta açılan programlar. Autoruns ile, Windows’un başlangıcından gereksiz şeyleri kolaylıkla kaldırabilirsiniz.
Secure Settings: Secure Settings, cep telefonunuzda normalde bulunmayan birçok ayara sahip. Mesela, GPS, kamera ve kilit ekranlarını kaldırmak gibi.
Logon Screen: Logon Screen programıyla Windows’un giriş ekranına istediğiniz arka planı rahatlıkla koyabilirsiniz.
Glary Utilities: PC’den bildiğimiz Glary Utulities, artık Android için de mevcut. Uygulama, akıllı cebinizi işe yaramaz dosyalar ve bellek yiyen işlemler için tarıyor. Sonra da bir dokunuşla bunlardan kurtuluyorsunuz.
Windows Keyfinder: Windows Keyfinder, yüklü olan Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista, Windows Server 2008, Windows 7 ve Windows 8’in anahtar kodunu saniyeler içinde okuyabiliyor.
SlideLock: SlideLock, kilit ekranında bildirimleri yakından gösteren bir eklenti.
Process Monitor: Process Monitor, PC’nizde çalışan her türlü işlemi izliyor. Gerçek zamanlı olarak hangi programın kayıt defterine eriştiğini ve ne yaptığını görebiliyorsunuz.
Eraser: Açık kaynak kodlu Eraser, dosyaları tam olarak silmenizi sağlıyor.
Office Compatibility Pack: Office Compatibility Pack, PC’nize Office 2000 ve daha eski Office formatları için destek getiriyor.
Greenify: Eski ve güçsüz Android cihazlar, zamanla daha yavaş çalışır hale geliyorlar. Bunun nedeni arka planda çalışan uygulamaların git gide artması. Greenify, bu soruna çözüm getiriyor.
WirelessNetView: WirelessNetView, bulunduğunuz yerde aktif bir kablosuz ağ varsa çabucak buluyor.
RAMMap: RAMMap, belleğinizi neyin, ne kadar ve nasıl kullandığını gösteriyor.
Kaynak: Hürriyet