GÜNDEM: NATO Zirvesi toplandı

Kuzey Atlantik İttifakı NATO Liderler Zirvesi Polonya’nın başkenti Varşova’da başladı. Türkiye adına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı zirvenin öncelikli gündem maddelerinden biri Türkiye-Suriye sınırında işbirliğini artırmak. Zirve, bir konferans merkezinde değil de stadyumda yapılacak olması açısında da bir ilk.

Kuzey Atlantik İttifakı NATO’nun iki günlük Liderler Zirvesi Polonya’nın başkenti Varşova’da başladı.

Türkiye adına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldıgı zirvenin öncelikli gündem maddelerinden biri Karadeniz’in güvenliği ve Türkiye sınırındaki gelişmeler.

Son olarak 18 Aralık 2015’te kabul edilen paket kapsamında Awacs gözlem uçakları ve Patriotlar Suriye sınırına konuşlandırılmıştı. Bu zirvede de bu önlemlere ek tedbirler alınması, bu kapsamda Suriye sınırındaki erken uyarı uçağı “Awacs”ların sayısının artırılması var gündemde.

Zirve öncesinde basın toplantısında konuşan NATO Genel sekreteri Jens Stoltenberg NATO’nun Rusya ile bir çatışma istemediğini belirterek ”Bizim varlığımız uluslararası olacak ve herhangi bir üye ülkeye yapılacak saldırının bütün NATO ülkelerine yapılmış bir saldırı olarak kabul edileceğinin açık bir mesajı olarak kabul edilmelidir.’ diye konuştu.