EMLAK: Güvenlik benim için en önemli…

“Eroğlu Gayrimenkul Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü olarak 3 Mayıs 2016 tarihi itibariyle göreve başlayan Yelda Altürk, Bilkent Üniversitesi İş Yönetimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra Londra City Business College’da pazarlama eğitim aldı. Gayrimenkul sektöründe uzun yıllardır yöneticilik yapan Yelda Altürk ile yaşam alanları ve binalara yönelik tercihleri hakkında samimi bir sohbet gerçekleştirdik. ”
Bu proje’yi bize bir kadın gözüyle yorumlarsanız neye önem veriyorsunuz?

Bir projenin ulaşım imkanları ve lokasyonu öncelikli tercihlerim arasında. İstanbul’da trafik hepimizin sorunu. Bir yerden bir yere giderken trafikte çok fazla vakit harcamamak ve şehrin merkezinde yaşayarak rahat ulaşım imkanlarına sahip olmak benim için önemli.
Güvenlik benim için en önemli şart.
Yaşadığım yerin güvenlikli olması ilk şartım. Çünkü İstanbul çok büyük ve kontrol altında tutulması, güvenliği sağlanması zor bir şehir. Günümüzde de maalesef istenmeyen kötü olayların meydana geldiğini duyuyoruz, gazetelerde okuyoruz. Dolayısıyla yaşadığım yerin güvenlikli olması vazgeçilmez şartım.
Bunlara ek olarak hayatımı kolaylaştıran otopark, banka, market, alışveriş ve fitness merkezi gibi sosyal imkanlara sahip olmayı da tercih ediyorum.
Diğer bir önceliğim de ikamet edeceğim binanın depreme dayanıklılığı. Özellikle çocuk sahibi olduktan sonra bu konuda daha hassas olmaya başladım Bu yüzden binanın depreme dayanıklılığı hakkında mutlaka bilgi sahibi oluyorum.
Skyland İstanbul projemizin yavaş ilerlemesinin nedeni, zeminin kaya olması. Bu yüzden hem süre hem de maliyetler beklentimizin üzerinde gerçekleşti. Fakat binaları kaya üzerine inşa etmemiz neticesinde depreme çok dayanaklı bir proje kuruyoruz.
Birbirine yakın binalarda yaşamayı tercih etmiyorum. Residenceların en büyük problemi, açık hava alabilecek bölümlerinin olmaması. Bizim projemizde balkonlar var, bu önemli bir tercih sebebi.
Projemizin diğer bir büyük özelliği şehrin kalbinde konumlanması. Maslak, Etiler, Levent gibi merkezi bölgelere kısa sürede ulaşım sağlıyor. TEM üzerinde tek girişi olan; Cendere’ye yapılacak bağlantılarıyla da hem ana arterlere yakın, hem de lokasyon bakımından zengin bir proje…
Üç kuleden oluşan projede residence, otel ve ofisler bulunuyor. Ayrıca aşağı tabanda da yatay ofisler var. Ofisler yüksek tavanlı ve Loft ofis özelliğine sahip. Üstelik hepsi akıllı bina, böylelikle cep telefonunuzdan evinizi kontrol edebiliyorsunuz
Binalarımızın bir önemli özelliği de balkonlarının olması. Yeni yapılan binaların çoğunda balkon bulunmuyor. Skyland İstanbul‘un residence konutlarındaki balkonlar bina sakinlerine açık havada zaman geçirebilecekleri ayrıcalıklı bir yaşam alanı sağlıyor.
Skyland İstanbul yaklaşık bir sene sonra çok daha gelişmiş bir çevreye sahip olacak. Projemiz Cendere’ye ve Seyrantepe’ye çok büyük değer katacak.
yelda masada foto
Skyland İstanbul projesi için İstanbul’da geleceğin projesi dermisiniz?
Skyland İstanbul ile geleceğin İstanbul’una bugünden kapıları açarak İstanbul’a farklı bir bakış açısı getiriyoruz. Bölgedeki nitelikli karma proje ihtiyacını ve Seyrantepe’nin şehrin yeni cazibe merkezi olacağını öngördük. Kısa zamanda İstanbul’un yeni zirvesi haline gelecek olan Seyrantepe, Skyland İstanbul sayesinde daha da değer kazanacak ve yeni İstanbul’un yüzü konumuna gelecek. Skyland İstanbul, kalitesi ve seçkinliğiyle İstanbul’un yeni simgelerinden birisi olacak.
Tasarım, konsept ve mimarisi ile İstanbul’un gözde karma projelerinden biri olan Skyland İstanbul, burada yaşayacaklara çok canlı bir yaşam vaad ediyor. Her geçen gün çehresi değişen ve prestij kazanan Seyrantepe bölgesinde, Seyrantepe TT Arena Stadı’na’ya komşu bir lokasyonda hayata geçirilen proje, konumuyla cezbedici. TEM’e direkt bağlantılı olması ve metro istasyonunun hemen yanında yer almasının yanı sıra havaalanlarına, köprü ve ana arterlere kolayca ulaşım imkanı sağlıyor..
İstenilen büyüklükte ofisler tercih edilebilecekmi?
Skyland İstanbul’un ofis kulesi ise konumu, teknolojik altyapısı ve benzersiz sosyal olanaklarıyla, çalışmaktan keyif alınacak bir ortam sunuyor. 504 ofisten oluşan proje, modern iş dünyasının günlük ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak bölümler ve daha birçok farklı ince detaya sahip. Proje, Büyükdere Caddesi ve Maslak paralelinde merkezi iş alanı üzerinde olması ve TEM otoyolundan direkt bağlantı sağlamasıyla trafik sorununu da ortadan kaldırıyor.
Skyland İstanbul’un ofis kulesi yüksek yatırım değeri ve birleştirilerek her katta 83 m2 ile 2000 m2 arasında istenilen büyüklükte tasarlanabilen ofisleriyle benzersiz fırsatlar sunuyor. Yaklaşık 90.000 m2. kiralanabilir alana sahip yatay ofisleri ise 8 metre tavan yüksekliği ile ferah bir çalışma alanı yaratıyor.
Skyland İstanbul projesi, banka kredisiz 48 ay sıfır faizli vade imkânı ile rezidanslarına 165.000 TL, ofislerine ise 249.000 TL peşinat ile sahip olma fırsatı veriyor.

Yelda-AltürkEroğlu-Gayrimenkul

Yelda ALTÜRK Kimdir.
Profesyonel iş hayatına 1998’te Novartis’te başlayan Yelda Altürk, 1998-2004 yılları arasında Novartis ve daha sonra Novartis Bitki Koruma ve Zenaca şirketlerinin birleşmesi ile oluşan Syngenta şirketinde pazarlama uzmanı olarak görev yaptı. BASF’ta 2,5 sene kurumsal iletişim müdürlüğü görevini yürüten Yelda Altürk, 2007-2016 yılları arasında ise Varyap, Emaar, Nurol gibi gayrimenkul şirketlerinde Pazarlama Direktörü görevinde çalışarak pek çok projeye imza attı.
Eroğlu Gayrimenkul, bugüne kadar Sarıyer, Beylikdüzü, Ümraniye, Merter, Kâğıthane, Florya, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Seyrantepe, Tekirdağ, Antalya ve Bursa’da projelerini gerçekleştirdi. Önümüzdeki 2 yıl içinde tamamlamayı hedeflediği projelerinin toplam büyüklüğü ise 2 milyon metrekareye ulaşıyor.
gaste.tv