Eşsiz lezzetleriyle ve benzersiz sunumlarıyla herkesi kendisine hayran bırakan Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’in ödüllü şefi Mehmet Yalçınkaya, Türk tatlılarının vazgeçilmezi, saray tatlısı baklavayı daha önce hiç tatmadığınız haliyle tatlı severlerin beğenisine sunuyor. Fındık, ceviz veya bademle hazırlanmasına alışık olduğumuz baklava Mehmet Yalçınkaya’nın mutfağında kavun ile buluşuyor ve ortaya ise hayır denmeyecek bir lezzet çıkıyor.
Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala herkesin evde kolaylıkla hazırlayacağı farklı ve leziz tarif baklavalar arasında yeni favoriniz olacak. Ramazan’ın hemen ardından mideyi çok yormamak ve şeker dengesi bozmamak için Mehmet Yalçınkaya’nın püf noktası ise kavunlu baklavanın tarçınlı dondurmayla servis edilmesi. Kavunlu baklavayı mucidi Mehmet Yalçınkaya’nın mutfağından yemek isterseniz sizi Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’e bekliyoruz.
Kavunlu Baklava Tarifi:
1000 gr Kavun
12ea Baklava Hamuru
500gr Bal
1000gr Su
500gr Tereyağ
40gr Limonlu Dondurma
Yapılışı
Kavunları ince dilimler halinde kesip iyice kurulayınız. Baklava hamurlarını tepsi boyutunuzda kesiniz. Tepsinin tabanına 6 kat baklava hamuru seriniz. Kuruttuğunuz kavun dilimlerini 6 kat hamurun üzerine boşluk kalmayacak şekilde özenle yerleştiriniz. Geri kalan 6 kat hamuru da dizerek baklavanızı tamamlayabilirsiniz. Baklava dilimlerinizi zevkinize göre belirleyin. Ardından erittiğiniz tereyağınızı tüm yüzeye bolca sürünüz. 200 C’lık fırınınızda baklavanız altın renge dönüşene dek kızartınız. Fırından çıkardığınız tepsiniz oda ısısında geldikten sonra şerbeti döküp ılık ve dondurma ile servis ediniz.
Şerbeti için: * 500gr Bal *750gr Su
Bal ve suyu karıştırarak homojenije bir şurup elde ediniz.