“Ünlü yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin 22,5 yıl hapsi istenen davada 2. kez hakim karşısına çıktı. ”
Beşiktaş’taki trafik kazasında polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün şehit olmasına, polis memuru Emre Tetik’in ise yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 22.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan ünlü yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin, “Ben kimsenin canına, malına zarar gelsin istemezdim. Şu an yer değiştirmek imkanım olsa onun yerine ölmeyi tercih ederdim” diyerek ağladı.
İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci celsesi görülen duruşmaya, tutuklu sanık Rüzgar Çetin getirilirken; ölen polisin eşi Özlem Alagöz ile kardeşleri Mehmet Akif Alagöz ve Zafer Mustafa Alagöz katıldı. Mahkeme Başkanı Ali İhsan Horasan, olayda yaralanan polis memuru Emre Tetik’in avukatı aracılığıyla şikayetten vazgeçme dilekçesi gönderdiğini belirtti. Başkan Horasan, sanık Rüzgar Çetin’in avukatları tarafından özel uzman görüşünü içerir raporun sunulduğunu da tutanağa geçirdi.
Rüzgar Çetin’in avukatları tarafından sunulan ve İTÜ Öğretim Üyesi iki trafik uzmanı tarafından verilen raporda, “Kazanın meydana gelmesinde sürücü Rüzgar Çetin tam kusurlu görülse de kazanın ölümle sonuçlanmasında maktül ve müştekinin emniyet kemeri takmamış olmaları kendilerinin ölümüne ve yaralanmasına yol açtığı gözönüne alınırsa sürücü Rüzgar Çetin’in asli kusurlu olduğu ancak tam kusurlu olarak görülemeyeceği kanaatine varıldığı” ifade edildi.
Sanık Rüzgar Çetin’in avukatı Mehmet Uysal, “Sunduğumuz uzmanlık raporu gözetildiğinde bilinçli taksirin olmadığı anlaşılacaktır. Ortada varsa eğer taksirle işlenmiş bir suç söz konusudur. Ayrıca yaralı polis Emre Tetik’in şikayetinden vazgeçmiş olması, suçun vasfını değiştirmektedir” diye konuştu.
Rapora karşı beyanı sorulan şikayetçilerin avukatı Yılmaz Abaşoğlu da, sanık avukatlarının sunduğu uzmanlık raporunu kabul etmediklerini ifade ederek “Bu raporun dosyaya etkisi olmadığı kanaatindeyiz. Ayrıca Adli Tıp kurumundan beklenen hızın belirlenmesine ilişkin hususun da suçun vasfını değiştirmeyecektir. Kaza kameralara açık bir şekilde yaşanmıştır” dedi. Avukat Abaşoğlu, yaralı polis EmreTetik’in şikayetinden vazgeçmiş olmasına da değinerek “Bilinçli taksir hali esas alındığında belirlenecek ceza açısından şikayetinden vazgeçmiş olması etkili olmayacaktır “dedi.
Daha sonra Rüzgar Çetin’in arkadaşı İlker Tutarkaban tanık olarak dinlendi. İlker Tutarkaban, “Kaza anını görmedim. Kazadan önce buluşmuştuk. Rüzgar bir bardak kokteyl içti, ikincisini de birkaç yudum alıp bıraktı. Yanınızdan ayrılırken sarhoş vaziyette değildi” dedi.
Sanık Rüzgar Çetin, “Arkadaşım doğruyu söylüyor, basit bir meyve kokteyliydi. Alkollü olduğumu düşünsem aracıma binmezdim. Taksiyle gideceğim yere giderdim. İçmiş olduğum kokteyl beni etkilemedi” dedi.
Şikayetçi Özlem Alagöz ve kardeşleri Mehmet Akif Alagöz ve Zafer Mutlu Alagöz ise “Şikayetimiz devam etmektedir. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Sollayarak değil, makas atarak geliyor. Bu da bir trafik terörüdür. Tahliye edilmesini istemiyoruz” dedi.
Sanık avukatı Mehmet Uysal müvekkilinde tespit edilen 90 promil alkolün güvenli sürüş yeteneğine etki edecek boyutta olmadığını vurgulayarak “Aşırı hızlı olduğu da ispatlanamamıştır. Müteveffa taraf da emniyet kemerini takmamıştır, bu nedenle kusurlu durumdadır. Bu nedenle suç, taksirle işlenmiş hale gelmektedir. Tutuklu kalması mağduriyetine neden olacaktir. Tahliyesini talep ederim” dedi. Yaralı polisin ailesiyle helalleştiklerini belirten Uysal, “Müvekkilimin anne ve babası, Alagöz ailesiyle helalleşmek istedi ve mektup yazdılar. Ancak kendilerine ulaşamadık” deyince Mahkeme Başkanı, “Şu an taraflar burada helalleşmek istiyor musunuz?” diye şikayetçilere sordu. Şehit polisin eşi Özlem Alagöz de “Alkol almasaydi bu kaza olmayacaktı. Biz helalleşmek istemiyoruz” dedi.
Sanık Rüzgar Çetin ise “Ben kimsenin canına, malına zarar gelsin istemezdim. Özellikle de sevdiklerinden ayırmak istemezdim. Şu an yer değiştirmek imkanım olsa onun yerine ölmeyi tercih ederdim” diyerek ağladı.
Kusur durumunun tespiti açısından dosyanın Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti, sanık avukatlarının tahliye talebini redderek tutukluluk halinin devamına hükmetti. Duruşma çıkışında şehit polisin eşi Özlem Alagöz, “Keşke sen ölseydin. Senin üzerine toprağı ben atsaydım” dedi. İzleyicilerden bir kadının “Öyle deme yazık” demesi üzerine de Özlem Alagöz ile Mehmet Akif Alagöz ve Zafer Mutlu Alagöz, “Yazık değil o çocuğa. İki çocuk babasız kaldı” diye tepki gösterdiler.