SAĞLIK: Çiğ köfte yerken bir kez daha düşünün

Geleneksel lezzetlerimizden çiğ köfte 7’den 70’e pek çoğumuzun vazgeçilmezi. Lezzetli olmasının yanı sıra besleyici özelliği ile de öne çıkıyor. Bağışıklığı güçlendirirken, sinir ve sindirim sisteminde önemli rol oynuyor. Sadece bu kadar da değil. Yaz aylarında zayıflama çabalarına da katkı sağlıyor. Ancak 3 sıkımlık çiğ köfte yaklaşık 1 dilim ekmeğe eşit olduğundan aşırıya kaçmamak gerekiyor.

Acıbadem Kadıköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Neşe Ceylan, çiğ köftenin sağlığa faydası olduğu kadar, kurallara dikkat edilmediğinde tam tersine zararlı hale gelebildiğini belirterek “Çiğ köfteyi satın alırken, tüketirken, saklarken dikkat etmemiz gereken önemli kurallar var. Özellikle bazılarının lezzet katması için çiğ köftenin içine koydukları Çin tuzu, insan sağlığına hem zararlı hem de bağımlılık yapan bir katkı maddesi. Pek çok hastalığa zemin hazırlıyor. O nedenle çiğ köfte satın alırken güvenilir markaları ve emin olduğunuz yerleri tercih edin” diyor.
superhaber.tv