SAĞLIK: Deri taklidi yapan ikinci deri bulundu

Bilim adamları, kadınların korkulu rüyası olan kırışıklıklara karşı insan cildini taklit eden ve cilt üzerinde “ikinci bir deri” oluşturan krem geliştirdi.
Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi ve MIT (Massachusetts Institute of Technology) araştırmacıları tarafından üretilen polimer krem, uygulandıktan sonra kuruyup cilt üzerinde elastik bir “ikinci deri” oluşturuyor.

SARKAN, KIRIŞAN CİLDİ TOPARLIYOR
Laboratuvarda silikon ve oksijen molekülleri kullanılarak üretilen polisiloksan polimerden yapılan krem, sarkan, kırışan cildi toparlamak ya da gözaltındaki torbaları gidermek için kullanılabiliyor.
Krem, kozmetik alandaki kullanımının yanı sıra egzama, dermatit ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisinde ilacın doğrudan deriye verilmesine ve güneş ışınlarından korunma sağlanmasına da yardımcı oluyor.

SUYA DAYANIKLI VE 24 SAAT BOZULMADAN KALIYOR
Polimer kremin oluşturduğu ikinci deri katmanı, suya dayanaklı ve 24 saat boyunca bozulmadan cilt üzerinde kalabiliyor.
Koruyucu katman, cildin nemini korumasına yardımcı olarak elastikiyetini de artırıyor.

GÖZALTI TORBACIKLARI, KOL VE BACAK BÖLGESİNDE DENEDİ
Araştırmacılar, geliştirdikleri ürünü gönüllüler üzerinde, özellikle de gözaltı torbacıkları, kol ve bacak bölgelerinde denedi ve başarılı sonuçlar elde etti. Kremin, gerekli izin alındıktan sonra gelecek yıllarda piyasaya sürülmesi bekleniyor.
MIT’den araştırmayı yöneten Prof. Dr. Robert Langer, “Görünmez, rahat ve suya dayanıklı bir ikinci deri geliştirmek son derece güçtü. Geliştirdiğimiz ikinci derinin sunduğu olanaklar, bizim için büyük heyecan kaynağı. Bu krem, çeşitli deri hastalıklarından muzdarip kişilere de önemli katkı sağlayacak.” diye konuştu.
MIT araştırmacısı Daniel Anderson da “Geliştirdiğimiz polimer krem, cilt üzerinde görünmez bir katman oluşturuyor. Tıpkı ikinci bir deri gibi. Bu da hem kozmetik amaçlarla hem de tedavi edilen bölgeye ilacın doğrudan uygulanmasına olanak sağlıyor.” dedi.
Çalışma, “Nature Material” dergisinde yayımlandı.