Amerika’da yayımlanan tıp dergisi Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention’da yer alan makaleye göre, düzenli kahve tüketimi kolon ve rektum kanseri riskini azaltıyor. İsrail’in kuzeyinde gerçekleştirilen araştırmada kahvenin kafein miktarının, hazırlanma şeklinin, kanserin geliştiği bölgenin ve tüketicinin etnik kökeninin dikkate alındığı bildirildi. Mercek altına alınan kanser hastaları ve kontrol grubu üyelerinin yüzde 61.3’ünün Aşkenaz Yahudisi, yüzde 21.4’ünün Sefarad Yahudisi, yüzde 13,5’inin de Arap olduğu belirtilen makalede, kahve tüketiminin genel olarak kanser riskini yüzde 26 azalttığı kaydedildi. Makalede, kahve miktarının özellikle Aşkenaz ve Sefarad Yahudilerinin kolon ve rektum kanseri gelişme oranlarını azalttığı tespitine yer verildi.