KÜLTÜR: Beşiktaş’ta “Yaşar Kemal” Sergisi…

Beşiktaş’ta Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından hazırlanan Usta yazar Yaşar Kemal’in farklı şehirlerde Ara Güler tarafından çekilen fotoğraflarından oluşan “Yaşar Kemal’e Bir Ara’lık Bakış” sergisi açıldı.

Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi’nde açılışı gerçekleşen sergiye Beşiktaş Belediye Başkan’ı Av. Murat Hazinedar, Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban, ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter, Ara Güler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“CUMHURİYET’İN EN ÖNEMLİ SİMGELERİNDEN BİRİSİ YAŞAR KEMAL”

Ara Güler ve Yaşar Kemal’in ortak hikâyelerinin buluştuğu bir sergiyi açtıklarını dile getiren Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Cumhuriyet’in özgürlükçü hikâyesini en önemli simgelerinden birisi Yaşar Kemal olduğunu belirtmek istiyorum. Sanatçılar aslında bizi bugün var eden özgürlükçü değerlerin simgeleri. Nazım Hikmet’in kitaplarına şiirlerini dillendirerek özür borcumuzu ve bizi var eden değerlerimize sahip çıkıyoruz” dedi.

Sergide, yazarın Tekirdağ, Adana ve Paris gibi şehirlerin yanı sıra İstanbul’un Haliç, Kemal’in o dönem yaşadığı Basınköy ve son dönemdeki evinin bulunduğu Vaniköy gibi semtlerindeki fotoğraflarına zamanın semt kahveleri ve pazarlarında çekilen çoğunluğu siyah beyaz fotoğrafları eşlik ediyor. “Yaşar Kemal’e Bir Ara’lık Bakış” sergisi 11-31 Mart arası Fulya Sanat Merkezi’nde sanatseverlere ücretsiz olarak hizmet verecek.