Beslenme ve Diyet Uzmanları, kışın soğuk havalarda gribe iyi gelen besinler hakkında bilgiler verdi.
grip olunduğu zaman neler yenilmesi hakkında şunları söyledi: “Havanın soğuk olduğu zamanlarda kolaylıkla havaya aldanarak hasta olabiliyoruz. Kışın ve soğuk havanın kendini gösterdiği bu günlerde grip olmamak için bağışıklık sistemimizi bu besinleri yiyerek kendimizi güçlendirelim.
Betakaroten içermelerinin yanı sıra A vitamini, C vitamini ve kalsiyum deposudurlar. Özellikle 35 yaş üzeri olanların ıspanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeleri daha fazla tüketmeleri önemli. Çünkü bu sebzelerde bulunan folik asit, yaşlılıkta ortaya çıkabilecek Alzheimer riskini yüzde 50 azaltıyor.
Somon, sardalye gibi yağlı balıklar mikroplarla savaşarak bağışıklığı yükseltir ve vücuttaki iltihapları önler.
Özellikler soğuk havalarda bu portakal gibi meyveler birer C vitamini deposudur. Bu sebepten bol miktarda tüketilmelidir. Özellikle portakalı yerken kabuğunu mümkün olduğunca ince soymaya çalışın. Alttan çıkan beyaz kısmıyla (bioflavonoid yapısıyla) birlikte tükettiğinizde daha fazla C vitamini almış olursunuz.