SİYASET: Kılıçdaroğlu’ndan Rus uçağı açıklaması

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu düşürülen Rus uçağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk jetleri tarafından düşürülen Rus uçağına ilişkin tweet atarak “Olayları ülkemiz adına büyük bir dikkat ve kaygıyla izliyorum.” demişti.

Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili geniş bir değerlendirme yaptı ve Meclis’in toplanması gerektiğini söyledi. Habertürk’e konuşan CHP Lideri, Türkiye’nin yanlış politikalar izlediğini belirtti.

Kılıçdaroğlu şu açıklamaları yaptı; “Yanlış bir dış politika izlendi. Türkiye’nin bölgedeki ve dünyadaki saygınlığına gölge düşürücü gelişmeler oldu. İlk düğme yanlış iliklendi ve o yanlış bugüne kadar devam ediyor.

Şu anda ortaya çıkan tablo bizi ürkütüyor; kaygı uyandırıyor. Üstelik bu kaygılar giderek derinleşiyor. İkinci önemli nokta bu dış politikayı parlamentonun dışında yürütüyorsunuz. Parlamentoya bilgi dahi vermiyorsunuz.

TABLO KAYGI VERİCİ
Türkiye, bu coğrafyada barışın güvencesi olmak zorundadır. O nedenle ortaya çıkan tablo kaygı verici. Kaldı ki, Türkmenlere de yeteri kadar sahip çıkılmadı.

PARLAMENTO TOPLANMALI
TBMM’yi, hükümetin derhal toplaması lazım. Ne oluyor? Neden oluyor? Türkiye’nin yarısını yok sayıyorsunuz. Başbakan, ivedilikle parlamentoyu toplamalı, kapalı oturumda bilgi vermeli veya siyasi parti liderlerini davet edip, bilgilendirmeli.”

PUTİN’İN AÇIKLAMALARI
Kılıçdaroğlu, Putin’in açıklamalarına ilişkin ise şöyle konuştu; “Gelişmeleri kaygıyla izliyoruz. Olayların sıcaklığı karşısında bazı duygusal demeçler verilebilir. Ben sağduyunun egemen olduğu bir devlet anlayışının hâkim olması gerektiğini düşünüyorum.”