Bazı uzmanlar soğuk hava şartları nedeniyle aşırı ve sıcak tüketilen çayın, yemek borusunun mukozasını bozarak, zaman içerisinde kansere neden olabileceğini söyledi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Celal Tekinbaş, soğuk hava şartları nedeniyle aşırı ve sıcak tüketilen çayın, yemek borusunun mukozasını bozarak, zaman içerisinde kansere neden olabileceğini bildirdi.
Tekinbaş, halk arasında yemek borusu kanseri olarak bilinen “özofagus” kanserinin yemek borusunda meydana gelen ve hızla yayılan bir hastalık olduğunu söyledi.
Özofagus kanserinin en önemli belirtisinin yutma güçlüğü olduğunu dile getiren Tekinbaş, “Özofagus kanserinin diğer kanser türlerinden çok önemli bir farkı vardır. En önemli belirtisi yutma güçlüğüdür ve insanlar artık tükürüğünü bile yutamaz hale geliyor. Bu durum, hastaları sıkıntıya sokuyor” ifadelerini kullandı.