MHP’nin 1 Kasım seçimlerinde vekil sayısının yarı yarıya düşmesinin bir etkisi de TBMM yönetiminde olacak. MHP, TBMM Başkan Vekilliği koltuğunu kaybedecek. TBMM İç Tüzüğü uyarınca Başkanlık divanında TBMM Başkanı’nın dışında dört tane de TBMM Başkan Vekili yer alıyor. TBMM Başkan vekillikleri, partilerin milletvekiliği sayısına göre dağıtılıyor. Edinilen bilgiye göre partilerden biri TBMM’de hükümet kurma çoğunluğunu elde ederse, yani 276 sandalyeyi geçerse iki Başkan Vekilliği kazanıyor.
Diğer iki Başkan vekilliği ise, partilerin vekil sayısına göre muhalefete veriliyor. Bu durumda, 317 milletvekili çıkaran AKP’nin iki TBMM Başkan Vekili olacak. Kalan bir Başkan vekilliği CHP’ye, diğeri ise HDP’ye gidecek. TBMM’nin “yasama el kitabında” TBMM Başkan Vekillikleri’nin partiler arasında nasıl paylaşılacağı şöyle anlatılıyor;
“Başkanlık Divanındaki görev yerleri başkanvekillikleri için iki adedi TBMM üye tamsayısının salt çoğunluğuna sahip siyasi parti grubuna ait olmak üzere oranı en yüksek olandan başlayarak sıra ile dağıtılır.”
7 Haziran seçimlerinde partilerden hiçbiri TBMM’de tek başına hükümet kuracak sandalyeye erişemediğinden, TBMM Başkan Vekillikleri de AKP, CHP, MHP ve HDP arasında bölüşülmüştü.