SPOR: “Tazminat davası açacağım”

Şenol Güneş patladı: Ben de tazminat davası açacağım.
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, tüm sanıkların beraat ettiği Şike Davası için, “Şike süreci, futbolla ilgili bir olay değildir ve hiçbir şekilde aklanmayacak” dedi. Güneş, 2011-12 sezonunda Fenerbahçe’nin yerine Şampiyonlar Ligi’ne gönderilmelerinin Trabzonspor’a büyük zarar verdiğini savunarak, “İki günde bir maç yaptık. Anamız ağladı. Konu tazminatsa, onu da Trabzonspor’un alması lazım. Benim kafamı karıştırdın, yolladın Avrupa’ya, ben zarar ettim. Madem düzen böyle, herkes hakkını arasın. Ben de tazminat davası açacağım” diye konuştu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Socrates’in sorularını yanıtladı. Siyah beyazlıların başında lige harika bir başlangıç yapan deneyimli teknik adam; Trabzonspor günlerinden 3 Temmuz sürecine, Beşiktaş’taki hedeflerinden siyaset ve sanata birçok konuda açıklamalarda bulundu. Bir bölümü aşağıda yer alan röportajın tamamı, Socrates’in Kasım ayı sayısında…

“GEÇEN SEZON ŞAMPİYONLUĞU BEŞİKTAŞ HAK ETTİ”
– Dışarıdan gelen biri olarak Beşiktaş’taki ortamı nasıl buldunuz? Geçen sezon uzun süre lider götürülen bir yarış ve son virajlarda kaybedilen bir şampiyonluk var…

Beşiktaş’ın geçmişteki yönetimleri, hocaları, futbolcuları hepsi takıma katkı yaptı. Onlara teşekkür etmek lazım. Ben geçen sezon Beşiktaş’ın şampiyonluğu hak ettiğini düşünüyorum. Bunu Bursaspor’dayken de söyledim. Beşiktaş hakikaten iyi oynuyordu ama sezon başındaki çıkışı sezon sonuna taşıyamadılar. O yüzden de eleştiri aldılar. Futbol böyle bir oyun.

“ÜÇ TAKIM İÇİNDE ÇALIŞMASI EN KOLAY OLANI BEŞİKTAŞ”
– Beşiktaş’a imzanız Trabzon’da nasıl karşılandı, tepkiler var mıydı?

Trabzon’da; Fenerbahçe’ye, Galatasaray’a Beşiktaş’a gidene çok sıcak bakılmaz. Bir de ben, Trabzonspor’un her alanında yer aldım. Belki bana kızmalarının asıl nedeni de budur. Taraftar, bazen takımını insanlar üzerinden sever. Öylelerinin bana kırgınlığı olabilir. Bazısı da saygı duyuyor. Benim illa Galatasaray-Fenerbahçe-Beşiktaş’ta çalışmak gibi bir beklentim olmadı. Ama şu kesin ki; bu üç takım arasında çalışması daha kolay görünen Beşiktaş’tı.

“BENİM ELİME GEÇEN KUPA OLMADI”
Trabzonluların da buna tepkisinin fazla olduğunu düşünmüyorum. Ta ki o basın toplantısında “Şampiyonluk görmedim” diyene kadar. Onlar öyle algıladılar, “2011’de olduk, nasıl görmedin?” dediler. Ama benim söylediğimle onların algıladığı arasında fark var; benim elime geçen bir kupa olmadı. Bu işin bir tarafı. Diğer yandan, 2010-2011 sezonunda da haksızlık olduğunu düşünüyorum. Bugün hukuken bazı gelişmeler yaşansa da düşüncem değişmedi. Dün neyse bugün de o.