SAĞLIK: Kemik sağlığınız için ne yapıyorsunuz?

Kemik sağlığının korunması için fosfat içeriği yüksek olan kırmızı etin aşırı tüketilmemesi, onun yerine proteinden zengin bakliyat yenilmesi gerektiği bildirildi.
Kemik sağlığının korunması için fosfat içeriği yüksek olan kırmızı etin aşırı tüketilmemesi, onun yerine proteinden zengin bakliyat yenilmesi gerektiği bildirildi.

Uzmanlar, özellikle hayvansal proteinlerin fazla alınmasının idrar ile kalsiyum atılımını artıracağı uyarısında bulundu.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Gökçe Kutsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kemik sağlığının korunmasında yaşam boyu bilinçli beslenilmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Kemik kütlesinin korunması için kalsiyum, D vitamini, protein ve K vitamini, magnezyum, çinko gibi mikro besinlerin yeterince alınması gerektiğini ifade eden Kutsal, yaşlılarda protein ve D vitamini alımının genel olarak hareketliliğin sağlanması ve kişinin bağımsız hareket edebilmesi için önemli olduğunu vurguladı.