BEŞİKTAŞ: Barış Parkı’nda ilk oruç açılacak

Beşiktaş’ta Muharrem Ayı’nın ilk orucu bugün açılıyor.

Beşiktaş Belediyesi yetkilileri, gerçekleşecek olan geceyle ilgili şu detayları aktardı:

“Bugün Muharrem Ayı’ın ilk günü. İlk oruç bugün tutulmaya başlandı. Ramazan Ayı’nda Beşiktaş’ta iftar çadırları kuran ve binlerce vatandaşı ağırlayan Beşiktaş Belediyesi bugün de Beşiktaş Cemevi’nde Muharrem iftarı verecek.
Alevi vatandaşlarımızın matem günleri olan ve Kerbela’daki şehitlerin yasının tutulduğu Muharrem Ayı bugün başladı. Beşiktaş Belediyesi, 12 gün boyunca Beşiktaş Cemevi’nde Alevi vatandaşlara iftar verecek. Bugün saat 18:40’da kazanlar kaynayacak, birliğin ve kardeşliğin mesajlarının verildiği sofralar kurulacak. Siz değerli basın mensuplarını da bu anlamlı organizasyonda aramızda görmekten mutluluk duyarız.
Alevi dedelerin de katılacağı iftarda ilk lokmalar dağıtılacak.
Muharrem ayının ilk gününde, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı İlker Uygun, ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve farklı dinlerin önderleri Beşiktaş Cemevi’nde buluşarak oruçlarını birlikte açacak.

Beşiktaş Belediyesi aldığı meclis kararıyla cemevlerini ibadet hane sayan ilk belediyelerdendi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Cemevlerinin ibadethane sayılmasının önemine değinirken bugüne kadar üç ayrı cemevi yapımına katkı sağladığını ve bundan sonra da bu konudaki desteklerinin sürdüreceğini ifade etti.

Yer: Beşiktaş Dünya Barış Parkı Beşiktaş Cemevi

Saat: 18:00

İletişim: 0530 675 6355