Çarşı’ya darbe davası

Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın tribün liderlerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi Gezi eylemlerinde ‘hükümeti yıkmaya teşebbüs’ ile suçlandı. Terör savcısının hazırladığı iddianamede şüpheliler hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen iddianamede 35 şüpheli ‘cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmekle’, yani darbe girişimiyle suçlanıyor.
Terör savcılığı soruşturmasını tamamladı
Yaklaşık bir yıldır devam eden soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yapıldı. Savcının hazırladığı 38 sayfalık iddianamede 9 polis müşteki yani şikayetçi olarak yer aldı.
Çarşı Grubu liderleri iddianamede
Şüpheliler arasında Çarşı grubunun kurucularından ‘Sarı Cem’ lakaplı Cem Yakışkan ile Çarşı’nın pankartlarını hazırlayan Deve Erol lakaplı Erol Özdil ile Halil İbrahim Erol, Numan Bülent Ergenç, Hakan Tezel ve Ayhan Güner de yer alıyor.
Eylemler iyi niyetle başladı ancak…
İddianamede, Gezi Parkı eylemlerinin demokratik tavır koymaya yönelik iyi niyetli gösteriler olarak başladığı, marjinal grupların katılmasıyla eylemlerin bir süre sonra amacından saptığı belirtildi.
İddianamede, eylemlere Çarşı Grubu içinde katılanları Cem Yakışkan ve Numan Bülent Ergenç’in örgütlediği öne sürüldü. Çarşı grubu liderlerinden Yakışkan ve Ergenç’in ‘taraftar grubunu Taksim Gezi Parkı’na yönlendirdiği ve kitlenin eyleme katılmasını sağlamaya çalıştıkları’ da iddia edildi.