Rakipleri tanıyalım

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi rakipleri Manoca’daki Grimaldi Forum’da çekilen kura ile belli oldu. Beşiktaş UEFA’da ‘C’ grubunda yoluna devam edecek. Beşiktaş gruplarda Tottenham Hotspur, Partizan, Asteras Tripoli FC takımları ile karşılaşacak.

Monaco’daki Grimaldi Forum’da kura çekimine toplam 48 takım katıldı. UEFA Avrupa Ligi’nde grup maçları 18 Eylül’de başlayacak, 11 Aralık’ta tamamlanacak. Oynanacak maçlar sonrası grupları ilk iki sırada tamamlayacak 24 takım ile UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarını üçüncü sırada tamamlayarak yoluna UEFA Avrupa Ligi’nden devam edecek 8 takım, 19 Şubat 2015’te ikinci tur maçlarına çıkacaklar. UEFA Avrupa Ligi’nde final maçı 27 Mayıs 2015’te Polonya’da oynanacak.
Beşiktaş’ın rakipleri hakkındaki bazı detaylar ise şöyle sıralanabilir:
“Tottenham Hotspur FC: Tottenham Hotspur Football Club, daha çok Spurs olarak bilinir. Günümüzde FA Premier League’de oynayan Tottenham, Kuzey Londra’da kurulmuş profesyonel bir İngiliz futbol kulübüdür. Kulübün stadı White Hart Lane’dir. Tottenham, İngiltere’de 20. yüzyılın içinde 1960-61 sezonunda, hem ligi, hem kupayı kazanmayı başarmış ilk takımdır. 1963 yılında da Kupa Galipleri Kupası’nı kazanarak Avrupa’da kupa kazanan ilk İngiliz takımı olmuştur. 1970’lerde iki kez İngiltere Lig Kupası’nı ve 1972’de de yeni adıyla ilk UEFA Kupası’nı kazanmışlardır. 1980’lerde Spurs, birçok kupa kazanmıştır; iki kez FA Cup, bir kez FA Community Shield ve 1983-84 sezonunda UEFA Kupası’nı kazanmışlardır.
Partizan: Fudbalski Klub Partizan, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ın futbol takımlarından biridir. 4 Ekim 1945’te kurulmuştur. Ezeli rakibi Kızılyıldız’dır. Maçlarını Stadion Partizana’da oynarlar. Takımı iç sahada oynadığı maçlarda ateşli bir taraftar grubu olan Grobari Jug destekler. Partizan Futbol Kulübü, 4 Ekim 1945’te Yugoslavya-Partizan Spor Kulübü’nün futbol kolu olarak kuruldu. O günlerde Partizan adı altında 25 ayrı kulüp mücadele ediyordu. Daha sonradan Partizan bir futbol kulübü olarak Yugoslavya-Partizan’dan ayrıldı.
Asteras Tripoli FC: Asteras Tripoli FC, Yunanistan’nın en üst düzey futbol ligi olan Yunanistan Süper Ligi’nde yer alan bir futbol kulübü.
Gruplar ise şöyle:
A GRUBU: Villareal – M.Gladbach – Zürih – Apollon Limassol
B GRUBU: Kopenhag – C.Brugge- Torino – Helsinki
C GRUBU: Tottenham – Beşiktaş – Partizan – Asteras
D GRUBU: Salzburg – Celtic – D. Zagreb – Astra
E GRUBU: PSV – Panathinaikos – Estoril – D. Moskova
F GRUBU: Inter – Dnipro – St.Etienne – Karabağ
G GRUBU: Sevilla – S.Liege – Feyenoord – Rijeka
H GRUBU: Lille – Wolsburg – Everton – Krasnodar
I GRUBU: Napoli – S.Prag – Young Boys – S. Bratislava
J GRUBU: D. Kiev – S.Bükreş – Rio Ave – Aalborg
K GRUBU: Fiorentina – PAOK – Guingamp – Dinamo Minsk
L GRUBU: M.Kharkiv – Trabzonspor – L.Varşova – Lokeren