CHP toplantısında olaylar…

CHP’nin İstanbul’un Beşiktaş ilçesi örgütünün gerçekleştirdiği toplantıda olaylar çıktı. Hürriyet Köşe yazarı Yalçın Bayer de bu konuya köşedeki yazısına taşımıştı. Yeni Akit’te yer alan habere göre detaylar şöyleydi:
“CHP’deki çatlak Beşiktaş örgütünde kavgaya neden oldu. Beşiktaş’ta CHP örgütünün birbirine girdiği toplantı, Pazartesi saat 17:30’da Akatlar Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya örgütün ağır topları da katıldı. CHP MYK üyesi Dursun Bolat, Ankara’dan toplantıyı takip etmek içi geldi. İBB CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülseven, il yöneticisi Mustafa Ataç, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinadar ve ekibi toplantıda hazır bulundu.

BAŞKANA ELEŞTİRİ YAĞMURU

Toplantıda ilk konuşmaları Beşiktaş’tan belediye başkan adayı olan Prof. Dr. Erol Köktürk ile Perihan Karasu yaptı. Özellikle Köktürk’ün, Murat Hazinedar’ın adaylık sürecini eleştiren konuşması dikkat çekti. Köktürk, Hazinedar’ın adaylık sürecinin parti tüzüğüne aykırı olduğunu söyledi. Daha sonra da Hazinedar’ın ekibin eleştirdi. Beşiktaş’ta oturmayan kişilerin meclis üyesi yapıldığını ve belediyede önemli görevler verildiğini ifade etti. Sinop ve Ordu’da ikamet eden kişilere görevler verildiğini iddia etti. Hatta Hazinedar’ın akrabalarını önemli görevlere getirdiğini söyledi.

‘PARTİ SUÇU İŞLİYORSUN’

CHP MYK üyesi Dursun Bulut’un konuşması ise salonda tansiyonun yükselmesine neden oldu. Bulut da konuşmasında Hazinedar’ı hedef aldı. Kılıçdaroğlu tarafından sahte liste hazırladığı için görevden alınan Beşiktaş eski ilçe Başkanı Uğur Gedik’i Beşiktaş Belediyesi’ne başdanışman yapmasını ‘Parti suçu işliyorsun’ sözleri ile eleştirdi. Daha sonra kürsiye eski meclis üyesi Mehmet Aslan çıktı. Aslan da eleştirel konuşmalara devam edince salon birden karıştı. Beşiktaş CHP örgüt üyeleri ile Beşiktaş Belediyesi yöneticileri arasında kavga çıktı. Kavgada koltuklar havada uçtu.

Salonda yaklaşık 50 kişinin karıştığı kavga yüzünden toplantıya yarım saat ara verildi. Daha sonra yaralılara müdahale edildikten sonra kürsiye Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar geldi. Hazinedar konuşmasında, tansiyonu düşürecek ve kavgaya sebep olmayacak kelimeler kullanmaya çalıştı.

Hürriyet gazetesinden Yalçın Bayer olayı köşesine taşıdı. İşte Bayer’in “Beşiktaş’ta Utanılacak İşler” başlıklı o yazısı;
“CHP Beşiktaş örgütünde, partide son zamanlarda pek görülmeyen ‘yumruklu, küfürlü ve sandalyelerin havada uçuştuğu’ bir gerginlik yaşanacağı bekleniyordu. Bu olay en tartışmalı ilçe Beşiktaş’ta gerçekleşti.

Örgüt, yerel seçim sonuçlarını görüşmek üzere Akatlar Kültür Merkezi’nde önceki gün 17.30’da toplandı.

Toplantı çok gergin başladı… 2005’teki CHP Kurultayında Baykal ile Sarıgül kavgasının benzeri yaşandı. Kavganın nedeni, ‘Ankara sahte belediye meclis listesi’ yapılması ve bir çok adayın yerlerinin değiştirilerek Sarıgül’ün ekibine yol verilmesiydi.

Toplantıda, ‘yerliler’ ve ‘taşralılar’ karşılıklı olarak küfürleştiler ve yumruklaştılar.

Ankara’dan gelen onaylı meclis listesi, ilçe başkanı Uğur Gedik’in baskı altında tutularak ve kendisine ‘para’ verildiği iddia edilerek değiştirilmişti. Gedik “Ben bu değişikliği yaparsam partiden atılırım” demişti. Nitekim öyle oldu ve Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile partiden hemen ihraç edildi.

Baykal yanlısı oldukları bildirilen eski il ve ilçe yöneticileri Seyfi Erbaş, Hasan Bozkurter, Levent Serdaroğlu ve eski meclis üyesi Mehmet Aslan; Sarıgül’ün desteklediği Fatsa’lı Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ile listelere koyduğu Ordu’lu ve Sinop’lu isimlere karşı ağır konuşmalar yaptılar.

Hazinedar ve Sarıgül’e yönelik eleştiriler şu noktalarda odaklandı: “Dışardan Sarıgül’ün bir sürü adamını Beşiktaş’a getirdiler. Yetmedi, Belediye Meclisine Ordulu (ve Fatsalı), Sinop’lu yandaşları ön sıralara yerleştirdiler; ‘gedikli’ belediye başkan aday adayı ve 2. sıra meclis üyesi’ Bülent Tatar (ve Merve Hanım) dışında Beşiktaş’tan kimseyi listelere almadılar. Bu isimleri de genel merkezin listesini
değiştirerek yaptılar. Bu siyasette çok ayıp bir şeydir.”

Taraflar birbirine girerken Sarıgül’ün telefonla gelişmeleri takip ettiği öğrenildi.

Toplantıyı izleyenler arasında Büyükşehir CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, il başkanlığından Mustafa Ataç, MYK üyesi Dursun Bulut da vardı. Bulut, Hazinedar’a dönük olarak şöyle konuştu: “Liste sahtekarı eski ilçe başkanı Uğur Gedik’i belediyeye
başdanışman olarak atadınız. Görevden almazsanız parti suçu işlemiş olacaksınız.

Bunun sonucu disiplin kuruluna sevktir; sizi uyarıyorum, derhal bunun görevine son verin. Genel başkanının talimatı olduğunu bilmiyor musunuz?”

Hazinedar’ın Beşiktaş’ta, İsmail Ünal tarafından atanmış olan daire müdürlerinin yerlerine hemşerilerini yerleştirdiği öne sürüldü. Hazinedar, Ünal’ın Beltaş’ın başına atadığı halasının oğlu Mustafa Ünal’ı görevden alarak yerine kendi halasının oğlu, ortaokul mezunu Ali Bağdatlı’yı getirmesi bir başka şaşkınlık oldu. Fatsa doğumlu olan ve Antalya’da çiçekcilik yapan Bağdatlı; belediye meclisinde kontenjan 2’den aday gösterilmişti. CHP Genel Merkezi, Beşiktaş’ı seyretmeye devam mı edecektir?

OTURMAYANLAR BEŞİKTAŞ’I YÖNETECEK
– CHP Beşiktaş Belediye Meclis listesinin ‘ayarlanması’ gece yarısından sonra Point Otel’de ‘kotarıldı’.

Operasyon Sarıgül, Hazinedar, Uğur Gedik, Bülent Tatar ve Hüseyin Sipahi’nin organizasyonu ile gerçekleştirildi.

7 ve 8 sıradaki isimler Eyüp Birgin ve Hüseyin Sipahi 4 ve 5. sıralara getirildi.

Büyükşehir Meclisi’ne giden isimler şöyle oldu:
1- Onur Kumbaracıbaşı, 2- Bülent Tatar (5. sıradan geldi), 3- Affan Keçeci, 4- Hüseyin Sipahi (7’den geldi) 5- Eyüp Birgin (8’den geldi)

BAHŞİŞLERİ KİMLER ALDI
– İsmet Aslan, Mustafa Kantar, Mustafa Mercan gerilere düştü. Listelerde yerleri değiştirilip geriye gönderilenlerden bazıları için ‘bahşiş’ aldıkları öne sürüldü; bir üye bunlar için “Hayatları kurtuldu” esprisi yaptı.
– Kontenjan 1.deki Levent Serdaroğlu’nun yerine Cevdet Bayram getirildi.
– İlçe örgütünün ağır toplarından Hasan Bozkurter’in tepkisini “Partinin tüzüğündeki üye, ikametgah senedinin olduğu yerde politika yapar” diyerek şöyle gösterdi: “O zaman yerel yönetim demenin ne anlamı var. O zaman ‘Toplama yönetim’ densin; bu üyelere karşı bir saygısızlıktır. Şimdiye kadar hiç böyle bir şey olmamıştı.”
– Beşiktaş Belediye Meclisi’nin 28 üyesi+3 üyesi var. Sarıgül’ün TDH’sinden 8 üye meclise girdi. Bunlar arasında Prof. Onur Kumbaracıbaşı, Affan Keçeci, Hüseyin Sipahi, Eyüp Birgen var. Zaten bu isimler daha önce yazdığımız gibi ilk beşin (İBB’lik) içindeler.

AİDAT SOYGUNU
– Beşiktaş örgütünde bir centilmenlik anlaşması yapılmıştı: Belediye Başkan adayı olan meclis üyeliğine aday olamayacaktı. Ne yazık ki, Bülent Tatar buna uymadı; attığı imzanın arkasında durmadı.
– Bir üye şunları söyledi: “Ben meclis aday adaylığı için 2 bin lira verdim; ondan önce de aday olacaklar için açılan ‘belediye kursu’na katıldım, bunun için de 500 lira ödedim; yani 2.500 lira… Bu az para değil. Ben oturup adaylık aidatını veriyorum… O zaman soruyorum; ‘bu parayı yatırmayanla eğitimden geçmeyenler hani aday olamayacaktı’… Maalesef yapıldı. Bu bir soygunculuktur. Şimdi Beşiktaş’ta oturmayanlar Beşiktaş’ın her yerine hakim oldu! Sayın Sarıgül, ‘ben iki tane meclis üyesi yazdıramadım’ diyerek yakınıyordu. Bu ne perhiz, bu ne turşu? Peki CHP’ye şimdi parti mi demek lazım, yoksa başka bir şey mi?”
– Örgüt toplantısında şu değerlendirmeler de ortaya atıldı. Beşiktaş’ın 31 belediye meclis üyesi var ya, bunun 16’sı taşıma üye… 8’i Şişli’den, 4’ü Ankara’dan, 3’ü Fatsa’dan, 1’i Ayancık’tan (Eski Ayancık Belediye Başkanı, başkan yardımcısı oldu)
– Murat Hazinedar’ın, Kemal Kılıçdaroğlu ’nun, kendisini arayıp “Hüseyin Sihahi’yi Teknik Başkan Yardımcılığı’ görevinden alması için talimat vermesi üzerine “Onu başkanım atadı” demesi de eleştiri konusu oldu.

Yazının tamamını okumak için tıklayabilirsiniz.