“Güneşe Yolculuk”

Uygur Çocuk Tiyatrosu, Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde minikleri kucakladı. Bahar dönemi etkinlikleri kapsamında “Güneşe Yolculuk” adlı oyun Akatlar’daydı.
Güneşe Yolculuk adlı oyun, Akatlar’da minikleri ağırladı. Uygur Çocuk Tiyatrosu tarafından sahneye konulan oyun ile ilgili bazı detaylar ise şöyle aktarılıyordu:
“Dünya giderek kirlenmektedir. Güneş bu kirlenmeye daha fazla dayanamaz, Dünya’ya ve bu kirliliğe sebep olan tüm insanoğluna küser ve ışıklarını göndermeyi bırakır. Acilen bir şey yapılmazsa, Güneş’in Dünya’ya küsmesi çok kötü sonuçlar doğuracaktır. Güneş’in, çocukları çok sevdiğini bilen insanlar, uzaya içi çocuklarla dolu bir uzay gemisi yollamaya karar verirler. Tam o esnada Ceko adında bir çocuk, kendisinden daha küçük çocukları uzayda gezdiren bir gemide çalışmaktadır. Gemi kalkmak üzeredir. Bu yüzden Dünya büyükleri Ceko’yu ve tüm yolcu çocukları elçi olarak seçip Güneş’e yollarlar. Ceko ve tüm çocuklar, uzay gemisi ile Güneş’in yanına çıkarlar ve onu Dünya ile tekrar barışması için ikna etmeye çalışırlar.”