Nefes nefese geçti…

İstanbul’da hem büyükşehir belediye başkanlığı hem de ilçelerdeki belediye başkanlık yarışı nefes nefese geçti. Seçim sonuçlarının ilk açıklanmaya başladığı dakikalarda büyükşehirde CHP’nin adayı Mustafa Sarıgül ile AK Parti’nin adayı Kadir Topbaş başa baş gitti. Saat 23.00’teki resmi olmayan sonuçlara göre, 2009’daki seçimlerde yüzde 44.34 oy alan Topbaş oylarını yüzde 45.85’e yükseltti. Sarıgül ise oyların yüzde 43.31’ini aldı.

TÜRKİYE’deki toplam seçmen sayısının 5’te 1’ine sahip olan İstanbul’da hem büyükşehir belediye başkanlığı hem de ilçelerdeki belediye başkanlık yarışı nefes nefese geçti. Seçim sonuçlarının ilk açıklanmaya başladığı dakikalarda büyükşehirde CHP’nin adayı Mustafa Sarıgül ile Ak Parti’nin adayı Kadir Topbaş başa baş gitti. Saat 23.00’teki resmi olmayan sonuçlara göre, 2009’daki seçimlerde yüzde 44.34 oy alan Topbaş oylarını yüzde 45.85’e yükseltti. CHP’li Sarıgül ise oyların yüzde 43.31’ini aldı. Daha önce AK Parti’de olan Beylikdüzü’nde CHP önde giderken, yine AK Parti’de olan Beyoğlu ve Küçükçekmece’de CHP ile AK Parti başa baş gitti.

İstanbul’daki yerel seçim yarışı beklendiği gibi Ak Parti adayı Kadir Topbaş ile CHP adayı Mustafa Sarıgül arasında geçti. Kesin olmayan ilk sonuçlara göre Sarıgül, Topbaş’ı salladı ama Ak Parti’nin 20 yıllık İstanbul iktidarını yıkamadı. 3. Köprü, Marmaray, yeni metro hatları ve tünellerle seçime giren Topbaş,
oy oranını 3 puan daha artırarak İstanbul’da ilk kez 3. defa belediye başkanlığını kazanan isim oldu. Ücretsiz toplu taşıma ve dev şehir parkları vaatleriyle seçime giren Mustafa Sarıgül ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun aldığı oy oranını 3 puan daha artırsa da kazanmasına yetmedi. CHP’nin İstanbul’daki tek tesellisi ise Ak Parti’den aldığı Beylikdüzü oldu.