Yolsuzluk ve rüşvet…

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye’yi Deli Dumrul çetesinin yönettiğini ve bu çeteye çarpılmayan kimse kalmadığını belirtti.
Vural, Meclis’te, kürsünün yanına koyduğu “koyun resmi, tuzluk ve yağdanlık” ile basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin yolsuzluk çetesiyle karşı karşıya kaldığını belirten Vural, “Başbakan Erdoğan, bu yolsuzluk ve rüşvet çetesiyle bir yandan siyasetin finansmanını sağlıyor, kendi sermayesini ve yandaşını oluşturuyor, öbür yandan muhalefeti sindirecek medyasını oluşturuyor. İddianamedeki tapeler bunu açıkça gözler önüne sermektedir. Bu tapelerden anlaşılmaktadır ki Başbakan bir ayağı yürütme öbür ayağı medya olan bir soygun çetesinin başındadır. Ortaya çıkmıştır ki Türkiye’yi bir Deli Dumrul çetesi yönetmektedir. Deli Dumrul çetesine çarpılmayan yoktur. Başbakan Erdoğan, adeta Deli Dumrul haline gelmiştir” dedi.
Kaydı dinletti
Vural, bir tapeye göre, Erdoğan’ın, bir televizyon kanalına, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Gezi Parkı ile ilgili demecinin alt yazıdan kaldırılması talimatı verdiğini ileri sürerken, “Bu ne utanmazlık, arsızlıktır, haddini bilmezlik, bu ne cürettir” dedi. Vural, bu görüşmeye ilişkin ses kaydını dinletti.
“Adeta, Abdülhamit döneminin sansürcü başı devrededir” ifadesini kullanan Vural, bu olayın demokrasiye, basın özgürlüğüne darbe olduğunu söyledi. Vural, “Yargıya ve bu sürece müdahale eden, hukuk dışı sözümüzü kesen bu zihniyet yargılanacaktır. Gezi Parkı savcıları için de bir suç duyurusudur” dedi. Erdoğan’ın, “bizzat MHP’yi dinleme ve izleme ekibini kurduğunu” öne süren Vural, siyah arabanın hesabının henüz verilmediğini anlattı. “Bu harami ve sansürcü düzeni yıkacağız” diyen Vural, Erdoğan’ın akıbetinin Berlusconi gibi olacağını savundu.