MHP’den Moore itirazı

Türkiye’nin tanıtım yüzü olan Hollywood yıldızı Julianne Moore hakkındaki tartışmalar bitecek gibi görünmüyor. Moore ile yapılan reklamların yayınlanmasına az bir zaman kala MHP’den Moore ismine tepki geldi. Genel Kurul’da itiraz seslerinin yükseldiği tanıtıma dair ilk fotoğraflar ise Facebook’ta ortaya çıktı.
MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Türkiye’nin tanıtımı için Hollywood yıldızı Julianne Moore ile yapılmasını eleştirdi.

Modern zamanlarda artık ülkelerin tanıtımı için kültürel yatırımlar yapıldığını, kitaplar yazıldığını, filmler çektirildiğini belirten Demirel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a, “Bu tür isimlerle, bu tür kadınların bedeni üzerinden Türkiye’yi tanıtmak size ne kadar akılcı geliyor? Bir kadın olarak, Türkiye tanıtımında bir Hollywood yıldızına avuç dolusu paralar verilip, Türkiye’yi sanki 19’uncu yüzyılda tanıtıyormuşuz gibi böyle bir figür üzerinden tanıtmayı nasıl buluyorsunuz?” diye sordu.

Çekimlerden ilk kareleri yayınladı

Türkiye’de Julianne Moore tartışmaları sürerken tanıtım filminin çekimlerinde sona gelindi. Birçok Hollywood filminin afişinde imzası bulunan ve tanıtım filmlerini hazırlayan şirketin sahibi Emrah Yücel, Moore ile çektiği kamera arkası fotoğrafları Facebook hesabında paylaştı.