Ekmek tebliğinin dün itibariyle yürürlüğe girmesiyle fırınlarda yoğun bir çalışma başladı. Ekmeğin sadece buğday unu, maya, tuz ve su karışımıyla üretilmesini öngören düzenlemeyle ekmekteki kepek oranı artırılarak tuz oranı düşürülmesine ve poşetlenmemiş ekmeğin market önlerinde ve vatandaşların direkt temas edebileceği bir biçimde satılmasına izin verilmemesi kararlaştırılmıştı.Ancak tebliğde yer alan, ‘Satış noktalarında eldivenle satış yapılır’ maddesine uyan yok. Bakkal ve marketlerin ise eldiven konusunda bilgileri bulunmuyor.Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yayımladığı Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’ne göre ekmek 17 katkı maddesinden arındırılmış olarak raflardaki yerini aldı. Ekmeğin, kepek ve tahıl oranı yükseltilip tuzu azaltıldı. Ancak ekmek satılan noktalarda tebliğe göre yapılması gereken düzenlemeler henüz tamamlanmadı.