AKTÜEL: YAVRU KARTAL’A VİLLAREAL TALİP!..

MUSTAFA Denizli’nin 15 yaşındayken A Takım’la idmanlara çıkardığı Erkut Şentürk’e Villareal talip oldu. İspanyol ekibi sadece yetiştirme bedeli vermek istedi. Olayı öğrenen Tayfur Havutçu, Erkut’u profesyonel yaptırıp 5 yıllık imza attırdı. Beşiktaş’ta Erkut denen bir futbolcu vardı… Unutuldu gitti. Ancak unutmayan birisi çıktı. O da futbol genel direktörü Tayfur Havutçu…
Erkut’u herkes Mustafa Denizli döneminde A Takım’la idmanlara çıktığında tanıdı. Sol kanat oyuncusu gelecek vaad ediyordu. Denizli de daha 15 yaşındayken ona çok büyük bir fırsat verdi, A Takım’la idman yaptırdı. Erkut A Takım’la idmanlara çıkan en genç oyuncu unvanına sahip oldu. Şampiyonluk töreninde İnönü Stadı’nda podyuma çıktı. Peki ne oldu bu Erkut’a? Villarreal tarafından yakın takibe alındı, beğenildi. İspanyol yetkilileri Erkut’u ailesine Beşiktaş yönetimine danışmalarını ve izin almalarını istedi. Villarreal sadece yetiştirme bedeli ödeyip genç isme kapılarını açacaktı.

YENİDEN A TAKIMA
Erkut’un ailesi olayı yönetime bildirdi. Konudan haberi olan şu anki futbol genel direktörü Tayfur Havutçu, genç oyuncuya vize vermedi. Erkut profesyonel yapıldı ve 5 yıllık imza attırıldı. Böylece geçmiş dönemlerde Kartal Yuvası’ndan uçanların örneğinin çok yaşandığı Beşiktaş’ta Mustafa Denizli’nin prensi olarak görülen Erkut Şentürk kaldı. Tayfur Havutçu’nun Erkut’u ligin ikinci yarısında zaman zaman A Takım’la idmanlara çıkarmayı düşündüğü önümüzdeki sezon için de kampa götürmeyi planladığı ifade edildi.

A2’DE 2 GOLÜ VAR
Sol kanatta görev yapan ve orta alanda da oynama özelliği bulunan Erkut Şentürk bu sezon A2 Takımı’nda ter döküyor. Şu ana kadar 6 maçta görev yaptı ve 2 gol attı ERKUT ŞENTÜRK KİMDİR? 1994 Bakırköy doğumlu… Futbola ilk olarak Eyüp’de başladı sonrasında Beşiktaş’ın küçük takımına seçildi. 12 yaşında filiz lisansını aldı. Coca-Cola Akademi U16 Ligi şampiyonluğu yaşadı, Denizli döneminde A Takım’la idmanlara katıldı.

İDOLLERİ: SERGEN-MESUT
Futbola ilk başladığında hem oyun stili hem de yeteneği nedeniyle Sergen Yalçın’ı örnek alıyordu. Şimdi ise Mesut Özil’i takip ediyor. Gerek mevkii gerekse stil olarak benzediğini düşündüğü ünlü yıldız gibi takım oyuncusu olmayı hedefliyor. Ayrıca tam bir Messi hayranı.

‘BENİ YIPRATTI’
Erkut, Mustafa Denizli döneminde A Takım’la idman yapıp sonrasında 16 Yaş Takımı’na gitmesini anlatarak “Bu gel-gitler beni çok yıprattı. Amacım takımıma faydalı olmak. A takıma çıkan diğer arkadaşlardan eksiğim olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Habertürk / Kartal YİĞİT