SPOR: İyi oyun, kötü sonuç

Derbilere rakip takım taraftarlarının getirilmeme kararının tribünleri renksizleştiğini söylemek yanlış olmaz. Bir maçta iki boksörden misafir olanının eldivensiz mücadele etmesine benzer bir durum yaşanıyor. Adam gibi deplasmanda maç izleyen taraftarları 3-5 kişi uğruna takımlarının yanından uzaklaştırmak nasıl bir fair-play
anlayışıdır? Bir de bu sezonun icadı olan play-off durumu var ki sezon içi heyecanı ortadan kaldırdı. Şampiyon adaylarının hedefi tamamen ilk 4 haline dönüştü. Bu şartlarda oynanan, adına derbi de denilen maçta iki taraf da çoklukla forma giyen oyunculardan kurulu kadrolarıyla sahadaydı. Beşiktaş, defansın önünde Aurelio’yu, onun da önünde Ernst ve Veli Kavak’ı tercih etmişti. İleri üçlü kendilerine Portekiz çetesi de denilen Quaresma-Almeida-Simao’dan kuruluydu. Bu kadroda oyunu organize edecek isim olarak kenarda oynayan Simao’dan başkası akla gelmiyordu. Gerçi kadroda bu işi hakkıyla yapacak bir 10 numara yoktu. Ernst ve Veli, bu işin üstesinden gelecek birikime sahip değildi.
İlk 15 dakika sahada daha iyi organize olan, garanti paslarla rakip alana atak geliştirmede Galatasaray daha başarılı gözüktü. Sonrasında defansı ileri çıkararak rakip alana daha yakın oynama stratejisi kontrolü Siyah-Beyazlı tarafa geçirdi. Aurelio’nun dikine pas servisleriyle özellikle Simao’nun kale önüne attığı toplarla pozisyon oluşturulmaya çalışıldı. Bu şekilde gelişen iki pozisyona direklerin içi ve kenarı gol vizesi vermedi. Quaresma’nın iki vuruşu da çerçeveyi bulamayınca fırsatlardan sonuç alınamadı.
Beşiktaş, devrenin bitimine kadar üstünlüğünü rakibine kabul ettirmesine rağmen final hareket ve toplarından sonuç alamadı. İkinci yarının başlama vuruşuyla birlikte sahada görülen, bırakılan yerden başlandığı şeklindeydi. Beşiktaş geldi, Galatasaray defans anlamında 9 kişilik bir set oluşturarak gol imkânı vermemeye çalıştı ve bunda da başarılı oldu. 70’ten sonra biraz da Beşiktaş’ın yorgunluğu sonucu baskıdan sıyrılmayı başaran misafir takım ileriye çıkmaya başladı ve oyunu dengeledi. Cim Bom, birkaç pozisyon ve şut girişiminden sonuç alamayınca arzuladığı beraberlikle sahadan ayrılmayı başardı. Bitiş düdüğü Beşiktaş açısından iki puanın kaybını ilan ediyordu.