SPOR: Füze’nin hızı 119 kilometre



Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi nefesleri kesti… iki devin müthiş futbolu büyüledi. Van’da yaşanan depremle sarsılan Türkiye, dünkü muhteşem futbol şöleninde yaralarını biraz olsun sardı… Taraftarı, yöneticisi, teknik adamı ve futbolcusuyla tüm dünyaya “Biz her zaman beraberiz” mesajını bir kez daha verdik. Maçta ise coşku, heyecan, goller ve süper bir futbol resitali vardı. Perdeyi 12’de Simao’nun ‘füzesi’ açtı. Gökhan, Bienvenu ve Alex’in pozisyonları gol getirmedi. İkinci yarıda Mustafa Pektemek’in vuruşu direkte patladı. Simao’nun topunu Volkan çıkardı. 59’da Caner’in direkten dönen topunda Alex skoru eşitledi. 72’de Quaresma ortaladı, Almeida fileleri havalandırdı. 88’de Cristian, frikik golüyle futbol şöleninde son sözü söyledi. Kartal gelecek adına umut verdi. Liderlik koltuğunu sağlama alan Kanarya ise yenilmezlik serisini 26 maça çıkardı.

“Füzenin hızı 119 kilometre”
Simao’nun 12. dakikadaki müthiş bazukası 30 metreden adresini buldu. Kaleci Volkan’ın çaresiz kaldığı vuruşta top falso alıp üst köşeyi buldu. Bu vuruş sırasında topun hızının 119 kilometre olduğu tespit edildi.

“Bilgisayara bakayım”
Alex, “Beşiktaş’a kaçıncı golün” sorusuna bu cevabı verdi. Fenerbahçe’nin Brezilyalı yıldızı, “Kaç gol attığım konusunda bilgisayarıma girip bakmam lazım. Sanırım 12 veya 13 gol oldu” dedi. Sambacı, 20 maçında Kartal filelerini 13 kez havalandırdı.