AKTÜEL: Etiler’de kaza yaptı, yaralıyı aracından attı

Etiler’de, halasıyla birlikte yolun karşısında geçmeye çalışan bir kadına otomobil çarptı. Kaza sonrası aracına aldığı yaralıyı “Bilerek kendinizi yola atmış olabilirsiniz” diyerek Okmeydanı’nda aracından indirmek isteyen sürücü ile yaralının halası arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

İddiaya göre, Etiler’de 73 yaşındaki halası Necla Alkan ile birlikte yolun karşısına geçmeye çalışan Suzan Alkan’a, sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 34 GT 1095 plakalı otomobil çarptı. Kazada yaralanan Suzan Alkan, vatandaşların da yardımıyla kendisine çarpan araca bindirildi. Yaralıyı yakınlardaki bir polikliniğe götüren sürücü, acil servisin kapalı olması üzerine başka bir hastaneye gitmek için yeniden yola çıktı. Ancak Okmeydanı’na geldiklerinde “Bilerek kendinizi yola atmış olabilirsiniz” diyen sürücü,
yaralı ve halasını araçtan indirmek istedi. Aracın durması üzerine aşağı inen Necla Alkan, 33. Kıtalararası Avrasya Maratonu nedeniyle önlem alan polis ekiplerinin yanına giderek durumu bildirdi.

Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri yaralı kadına müdahale ederken, sürücü ve yaralının halası Necla Alkan arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Görüntü almaya çalışan İHA kameramanına tepki gösteren sürücü, kazanın Suzan Alkan ve halasının kırmızı ışıkta geçmesi sonucu meydana geldiğini ileri sürdü. Necla Alkan ise, kendilerinin yeşil ışık yanınca geçtiklerini, sürücünün yalan söylediğini savundu. Necla Alkan, “Etiler’de kavşakta yeşil yanıyordu. Karşıdan karşıya geçiyorduk. Ne idüğü belirsiz insanlarsınız. Belki de mahsus kendini attın. Ne olduğun belli değil. Ben 73 yaşındayım, kalp hastasıyım. Yeğenim bana emanet” dedi.

Sürücü ise, “Hanımefendi kırmızıda geçti. Kamera kayıtlarına da bakılsın. Belki hastalığı falan vardır. Belki kendinizi yola atmış olabilirsiniz” diyerek kendini savundu. Yaşanan tartışma Necla Alkan’ın sürücüye “Allah çeneni tutsun inşallah” sözleriyle son buldu.

Yaralı kadın, sağlık ekiplerinin araç içinde yaptıkları müdahalenin ardından sedye ile ambulansa taşınmak istendi. Ancak sürücü ve yaralı kadının halası arasında yaşanan tartışma nedeniyle sedyeyi taşıyacak kimse olmayınca İHA muhabiri yardım etti. Sedye ile taşınırken düşme tehlikesi geçiren Suzan Alkan, ardından ambulansa bindirilerek hastaneye götürüldü.

Kaza yapan aracın sürücüsü ise şikayet üzerine polise ifade verdi. Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.