LEVENT- Beşiktaş Belediyesi, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ile Slow Food-Yağmur Böreği Birliği işbirliğinde “Tohumdan Sofraya” isimli eğitim ve çalışma programını düzenliyor. 12 Ekim’de Beşiktaş’taki Lütfü Banat İlköğretim Okulu’nda başlayacak olan program, çocukların evde ve dışarıda daha fazla sebze ve meyve tüketmelerini sağlamayı hedefliyor. Eğitici programda, çocukların sağlıklı beslenmek için ne yemeleri gerektiği konusuna; bilinçli tüketim ve yerel üretimin önemine dikkat çekilecek. “Tohumdan Sofraya” programı, 1989’da hızlı yaşam ve yerel yemek geleneklerinin kaybolmasına karşı bir tepki ve bilinçlendirme hareketi olarak kâr amacı gütmeden başlayan Slow Food İtalya’nın Türkiye’de onayladığı ilk eğitim programı olma özelliğini taşıyor. Bayram sonrasında programın ikinci durağı Nimetullah Mahruki İlköğretim Okulu olacak.
Hem çocuklar, hem de anne-babalar bilgilenecek
“Tohumdan Sofraya” programına hem çocuklar, hem de ebeveynler dâhil olacak. Farklı oyunlar ve görsel anlatımlarla çocuklar ve aileleri gıdaların tohumdan başlayıp soframıza gelene kadar geçirdiği süreç, meyve ve sebzelerin nasıl yetiştirildiği, alışveriş yaparken ve yemekler hazırlanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi konularda bilinçlenecek. Çocuklar, “Tohumdan Sofraya” eğitim programı kapsamında hafta içi teorik bilgi alacak, hafta sonu ise tadım ve duyu atölyesine katılacaklar. Aşçı abla ve ağabeyleri eşliğinde yemek yaparak, yaptıklarını tatma şansını yakalayacaklar. Velilere yönelik beslenmeyle ilgili bir sunumun ardından program eğitim alan tüm çocukların, ailelerinin ve mahallenin de katıldığı bir şenlikle sonlanacak.