BEŞİKTAŞ ÜLKE GÜNDEMİ: Milli takımın rakibi belli oluyor

BEŞİKTAŞ-A Milli Takımımızın, EURO 2012’ye katılmak için hangi takımla play-off oynayacağı bugün yapılacak kura çekiminde belli olacak. Polonya’nın Krakow kentindeki Sheraton Oteli’nde yapılacak kura çekimi TSİ 14.00’te başlayacak. UEFA Genel Sekreteri Infantino ve turnuva elçilerinden Polonyalı eski milli oyuncu Zbigniew Boniek’in yapacağı kura çekiminde Türkiye’yi, A Milli Takım Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin ve İdari Koordinatör Okan Buruk temsil edecek. UEFA’dan yapılan açıklamaya göre Türkiye, Bosna-Hersek, Estonya ve Karadağ ile birlikte seri başı olamayan dört takım arasında yer aldı. Portekiz, Hırvatistan, İrlanda Cumhuriyeti ve Çek Cumhuriyeti ise seri başı takımlar oldu. Seri başı takımlar ile seri başı olamayan takımlar eşleşecek.

8 grup ikincisinin katıldığı torbalar şöyle:

1. TORBA
Hırvatistan
Portekiz
İrlanda Cumhuriyeti
Çek Cumhuriyeti

2. TORBA
TÜRKİYE

Bosna-Hersek
Karadağ
Estonya

Çift maçlı eliminasyon sistemine göre oynanacak Play-off maçlarının ilki 11/12 Kasım, rövanş karşılaşmaları ise 15 Kasım tarihinde olacak.

Çetin ve Buruk, Polonya’ya gitti
A Milli Takım Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin ve İdari Koordinatör Okan Buruk, Polonya’nın Krakow kentinde yapılacak 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off kura çekimi için bu ülkeye gitti. Oğuz Çetin, ”Zaten gruplar belli olduğunda birinci ve gerçekçi hedef buydu. Bunun yanında grup lideri olabilir miyiz hesaplarını yapmıştık. Karşımızda güçlü rakipler görünse de, kasım ayı itibariyle oyuncularımızın form durumu çok daha iyi olacaktır. Türk Milli Takımı olarak rakip kim olursa olsun başa baş mücadelemizi verecek durumdayız. Dolayısıyla rakiplerimiz kim olursa olsun play-off’u geçecek potansiyele sahibiz” dedi. Oğuz Çetin, milli takımın oynadığı oyuna ilişkin olarak da şunları söyledi: ”Türk Milli Takımı ortaya koyduğu hedefi yakalamış, grup ikincisi olmuştur ve play-off’u da inşallah geçecektir. Oynanan futbol açısından eleştirileri kabullenmek gerekir. Bu eleştirileri belli sınırlar içinde, iyi niyetli, doğru ve dürüst şekilde yapan herkesin eleştirisini saygıyla karşılıyoruz. Ancak eleştiriler yapılırken Türk futbolunun ne kadar zorlu bir süreçten geçtiğini, kulüplerimizin ve oyuncularımızın içinde bulunduğu durumu hiçbir zaman göz ardı etmemeliyiz. Tatmin edici futbol ortaya konmamış olsa da amaç netice elde etmekti ve elde edildi. Yaşanan süreçle ilgili eleştirileri futbol adına kabullenmekle birlikte arka plandaki art niyetli düşüncelere karşıyız.”