SON DAKİKA SPOR: Almeida dönüyor… Hakemlere tepki… 6 futbolcuya forma yok… Eylül raporunda Beşiktaş başı çekiyor… Beşiktaş’ın transferde iddalı ismi… Q7’nın neden oynamadığı konuşuluyor… Kayserispor maçının hazırlıkları başladı…


Almeida geri dönüyor

Sezona çok iyi bir başlangıç yapan ancak Maccabi Tel-Aviv ile oynanan maçta sakatlanan Hugo Almeida siyah beyazlı camiayı şok etmişti. Koşulara başlayan Almeida’nın Beşiktaş’ın ligin 6. haftasında oynanacak Kayserispor maçında sonradan oyuna girebileceği, 8. haftadaki Fenerbahçe derbisinde ise tamamen hazır olarak sahada yer alabileceği öğrenildi. Bu arada uzun süreli sakatlıkları devam eden futbolculardan Ersan Gülüm’ün Şubat ayında, Bebe’nin ise Mart ayında sahalara dönebileceği bildirildi.

 

Hakemlere tepki

Beşiktaş camiası, Antep maçının 2. yardımcı hakemi Ekrem Kan ve hakem Halis Özkahya’ya tepki gösterdi. Siyah-beyazlılar, “İlk pozisyonda bariz gol şansı yok. İsmail’in gördüğü 2. pozisyonda bariz ofsayt var. Her iki kırmızı kart da skandal. Üstelik bunlar yardımcı hakem Ekrem Kan’ın gözü önünde oldu. Zaten bu Kan’ın ilk vukuatı değil” ifadesini kullandılar.

***
6 futbolcu ortada yok

Beşiktaş’ta 6 futbolcu henüz forma şansı bulamadı. Bu oyunculardan üçünün yeni transfer olması dikkat çekerken, Guti ile iki de genç futbolcu ligde henüz sahaya çıkamadı. Carvalhal, Guti’nin yanı sıra Alves, Burak ve Mehmet Akyüz ile genç Atınç ve Umut’a da forma şansı vermedi.

**
Kayserispor maçı hazırlıkları başladı

Beşiktaş, Kayserispor maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı. Siyah-beyazlılar, Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında oynayacağımız Kayserispor maçı hazırlıklarına başladı. Antrenör Carlos Carvalhal’ın yönetiminde basına kapalı olarak antrenman 1.5 saate yakın sürdü. Milli takımlara giden oyuncular Tomas Sivok, Filip Holosko, Ricardo Quaresma, Ekrem Dağ, Veli Kavlak, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Mehmet Aurelio, Necip Uysal ve Burak Kaplan katılmazken, tedavilerine devam edilen oyuncularımız Hugo Almeida ve Guti Hernandez katılmadı. Ersan Gülüm ise program dahilinde yürüyüş ve koşu çalışması yaparken, İbrahim Toraman da takımdan ayrı fizyoterapist eşliğinde çalıştı. Antrenmanda dinlenme ve taktik çalışması yapıldı. Gaziantepspor maçında oynayan oyuncularımız idmanı koşu yaparak tamamladı. Diğer oyuncular ise antrenmana koşu çalışmaları ile başladı. Daha sonra pas ve 5-2 çalışması yapan takımımız, minik kale maç ile çalışmayı tamamladı. Siyah-beyazlılar, hazırlıklarını BUGÜNsabah saat 11.00’de basına kapalı yapacağı antrenmanla sürdürecek.
***
Neden oynamadı

Quaresma’nın apar topar Portekiz’e dönmesinden sonra milli takım hocası Paulo Bento bir açıklama yaptı! Portekiz basını ise Q7’ye taviz verilmemesini Carvalho’ya bağladı.
Beşiktaş’ta Ricardo Quaresma’nın Gaziantepspor maçında forma giymemesi ve apar-topar Portekiz Milli Takımının kampına gitmesi Carvalhal’ın tepkisini çekti. Dün bir basın toplantısı düzenleyen Portekiz Milli Takımının hocası Paulo Bento ise, “milli takımda çağrılanlar, gerektikleri zaman gerektikleri yerde olmak zorundalar” dedi.

**
Beckham İstanbul’a mı geliyor

PSG, Tottenham ile birlikte Beşiktaş ve G.Saray’ın da İngiliz yıldız için yarışa girdiği, Beşiktaş’ın bu transfer için iddialı olduğu belirtildi.
Fransız Radyo Monte Carlo, Beckham’ın Ocak ayında Los Angeles Galaxy ile sözleşmesinin biteceğini, İngiliz futbolcunun önünde PSG, Tottenham ve G.Saray ile Beşiktaş’ın tekliflerinin beklediğini yazdı. Radyo PSG’yi Tottenham’a tercih etmesi için Fransızların çok çalıştığı, Beckham’ın üst liglerden birinde oynamak yerine Türkiye’de bir maceraya girmesinin de imkanlar dahilinde olduğu bildirildi.

İstanbul’a övgüler

Radyo Beşiktaş’ın David Beckham’ı, sürekli sorunlar yaşadığı Guti’nin yerine istediğini İstanbul’la ilgili daha önce güzel sözleri olan Beckham’ın da İstanbul büyüsüne kapılıp Türkiye’nin yolunu tutabileceği iddia edildi. G.Saray’ın, Beşiktaş kadar, Beckham’ı tatmin edecek bir teklif veremeyeceği, mali açıdan G.Saray’dan çok daha güçlü olan Beşiktaş’ın ise, Beckham’ı ikna konusunda daha önde olduğu bildirildi.

**
Eylül ayında Kartal zirvede

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu’nun (IFFHS) ”Dünyanın En İyi Futbol Takımları” değerlendirmesinde eylül ayı raporunda Beşiktaş, ilk 100 içinde yer alan tek Türk ekibi olmayı sürdürdü.
IFFHS’den açıklanan ”Dünyanın En İyi Futbol Takımları” değerlendirmesinin Ağustos ayı raporunda 128 puanı bulunan Beşiktaş, 17 basamak birden gerileyerek 69. sıradan 86. sıraya geriledi. Beşiktaş dışında Trabzonspor, Gaziantepspor, Bursaspor, Fenerbahçe ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor değerlendirmeye giren diğer Türk ekipleri oldu. UEFA Kupası’nı aldıktan sonra IFFHS değerlendirmesinde bir dönem birinci sıraya kadar yükselen Galatasaray, Ağustos ayı değerlendirmesinde olduğu gibi Eylül ayında da ilk 400 takım arasına giremedi.