SON DAKİKA SPOR: Karakartal Gaziantep’te… Gaziantepspor maçı hazırlıkları tamamlandı… Basketbolcular Belçika’ya gitti… Spor Toto Türkiye Kupası programı belirlendi… Quaresma’sız Kartal… Gollerimi bekleyin!… Şok… Simao olaya el koydu…



Beşiktaş Gaziantep’e ulaştı
Siyah-beyazlılar, Süper Lig 5. hafta karşılaşması için Gaziantep’de. Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Gaziantepspor ile karşılaşacak olan Beşiktaş, 20 kişilik oyuncu kadrosu ile Gaziantep’e geldi. Kafilede, Genel Sekreter Fahrettin Curoğlu, Muhasip Üye, Asbaşkan Engin Baltacı, Futbol Komitesi Üyesi, Sponsorluklar, Amatör Şubeler, Yatırımlar ve Derneklerden Sorumlu Üye Doğan Küçükemre, Futbol Komitesi Üyemiz Cengiz Zülfikaroğlu ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Üye Ahmet Akpınar da yer aldı. Gaziantep’te Beşiktaş’ı, BJK Futbol Okulu öğrencileri ve çok sayıda taraftar karşıladı. Siyah-beyazlılar, havaalanından kamp yapacağı otele geçti.

***
Karakartal Belçika’ya gitti
Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımı, Dexia Mons ile yarın oynayacağı Eurocup ön eleme rövanş maçı için Belçika’ya gitti. Sabah saatlerinde uçakla Belçika’ya giden siyah-beyazlılar, Eurocup ön eleme ilk maçında Dexia Mons Haunaut ile 27 Eylül’de Beşiktaş Milangaz Arena’da karşılaşmıştı. Maçtan 78-70 galip ayrılan Beşiktaş, Belçika’ya 8 sayılık avantaj ile gitti. Dexia Mons Hainaut – Beşiktaş Milangaz rövanş mücadelesi, 4 Ekim Salı günü TSİ 21.00’de Mons Arena’da oynanacak.
***

Spor Toto Türkiye Kupası programı belirlendi
Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımı’nın mücadele edeceği Spor Toto Türkiye Kupası Eleme Grupları’nın maç saatleri netlik kazandı. Erzurum, Eskişehir, İzmir ve Samsun’un ev sahipliği yapacakları gruplarda oynanacak altışar karşılaşmanın başlama saatleri netlik kazandı. A Grubu’nda yer alan Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımımız, maçlarını Eskişehir’de yapacak. Karşılaşmalar 6-11 Ekim tarihleri arasında oynanacak.
***

HÜRRİYET: Beşiktaş erteleme istedi
Davet üzerine üç milli futbolcusunu milli takımlarına gönderen siyah-beyazlılar, TFF’ye, “Zor durumdayız. Gaziantepspor maçını ileri bir tarihe erteleyin” diye istekte bulundu.

SABAH: Quaresma Beşiktaş kampından kaçtı
Gaziantep’e gitmesine rağmen, “Milli Takım’a çağrıldım. Pazartesi Portekiz’de olmalıyım” diyen Quaresma, kampı terk etti. Ekrem ve Holosko’da da kriz çıktı. Beşiktaş TFF’de erteleme istedi. Portekiz Milli Takım yetkilileri Carvalhal’a, “Quaresma’yı burada istiyoruz. Mutlaka pazar günü kampta, en geç pazartesi idmanda olsun” talebini iletti. Carvalhal ise “Önemli bir maçım var., Quaresma’yı bırakamam” cevabını verince Portekiz cephesinden “FIFA talimatları belli. Burya gelecek. Federasyonunuz nasıl program yapıyor” yanıtı geldi. Konuyu duyan Quaresma da “Uzun süredir milli takım hayali kuruyorum. Milli Takım’la ters düşmek istemem. Geleceğim orada” diyerek tavrını belidledi.

“Futbolu unuttum”
Son beş maçta kadroya alınmayan Beşiktaş’ın yıldızı Guti, isyanını twitter’da dile getirdi. Dünkü son idman sonrası Gaziantep kadrosunda da olmadığını öğrenen İspanyol futbolcu, “Bir kez daha kadroda yokum. Artık futbol oynamayı unuttum. Profesyonelliğin baş ağrısı bu işte” ifadesini kullandı. Stoke kadrosuna da giremeyince soluğu İspanya’da alan Guti’nin devre arası Beşiktaş’tan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu arada Carvalhal, İbrahim Toraman ve Sivok’u da Gaziantep’e götürmedi.

HABERTÜRK SPOR:
Eyvah! eyvah! Quaresma erken gitti
Beşiktaş kafilesi Gaziantep’e indi, ülkelerinin milli takımlarına çağrılan Ouaresma, Ekrem Dağ ve Holosko için “Hemen bize gönderin” haberi geldi. Gece özel uçakla giden Quaresma’nın yokluğu Carvalhal’in keyfini kaçırdı

“Simao el koydu!”
İngiliz basınında M.United’ın kalecisi De Gea’nın hırsızlık yaptığı iddiaları üzerine Semao eski takım arkadaşına, “Dostum ne oldu sana” diye takıldı.

FANATİK: Gollerimi bekleyin
Sezona fırtına gibi başladı, attığı gollerle Beşiktaş’ı sırtladı. Şanssız bir şekilde geçirdiği sakatlık herkes üzdü, ancak o umudunu yitirmedi. Hugo Almeida, “Bremen’de çok gol attım, ancak Türkiye taktik olarak, ortam olarak daha farklı. Kendime güvenim tam, burada da çok başarılı olacağım. Önemli olan gollerin gelmesi, gelecek de” dedi.

“Beşiktaş’a büyük şok!”
UEFA’nın talimatları gereği beş gün önceden milli takımda bulunması gereken Quaresma, Gaziantepspor maçı için deplasmana gitti. Ancak milli takımdaki hocası Bento, bir gün gecikmesiyle kampa katılmasını kabul etmeyince Portekizli oyuncu özel uçakla ülkesine döndü.

VATAN: Yorgun Kartal’a dört taze kan
İngiltere’de yıpranan takımda rotasyon yapan Carvalhal, Antep’te Rüştü, Hilbert ve Edu gibi isimleri kulübede oturtacak. İbrahim Toraman’ın yokluğunda Sidnei ile Egemen’i oynatacak.